Brand Utility update: interessant artikel van ADWEEK

Leestijd: < 1 minuut

OK, ik ben maar een mens en soms zit ik in mijn winterslaap. Ik ben erg enthousiast over de filosofie achter de ‘brand utility’, zoals ik al eerder meldde. Het was ook een inspiratiebron voor dit uitgebreide PDF-artikel dat ik schreef.

Dit PDF-artikel van ADWEEK over het onderwerp had ik even gemist, maar bij deze de goedmaker.

Als geheugenverfrisser: de gedachte is dat een merk het geld dat het aan reclame besteedt, ook kan gebruiken om een nuttige service te creeren. Deze service heeft minstens zoveel promotionele waarde, maar creeert een structureel en relevant merk-mens-contact. In gewoon Nederlands: het valt consumenten niet lastig en is vaak te gebruiken.

Een voorbeeld is de online service van Domino’s Pizza, waarmee je je eigen pizza online kunt samenstellen. De markers van Crispin Porter + Bogusky zeggen hierover:

“The new ‘viral’ is going to be a business solution for clients.”

Hier is trouwens een ander artikel van ADWEEK over dit onderwerp. Subkop: “Will interactive agencies please make themselves useful”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *