Brand Vs. Utility

Leestijd: < 1 minuut

Al enige tijd volg ik met interesse de branded utility-discussie. Uitgangspunt: een merk kan (online) een handig stukje gereedschap bieden. Als dit gratis / laagdrempelig wordt gedaan, is dit een promotionele activiteit die meerwaarde biedt voor de consument. Ofwel, reclame waar je wat aan hebt.

Noah Brier heeft hier een enkele dagen geleden een presentatie over geschreven en vandaar weer even aandacht voor dit principe. Deze lezing is te vinden op SlideShare.

Een interessante case die hij bespreekt is die van Babycenter, de grootste babysite. Dus kortweg een handige stukje gereedschap voor ouders. Door deze relevantie heeft de site amper promotie nodig.

Interessant is dat Babycenter een initiatief is van Johnson & Johnson, ‘s werelds grootste producent van babyartikelen. Ofwel, met Babycenter hebben zij een zeer effectief promotiekanaal. Eentje dat niet alleen geld kost, maar ook inkomsten genereert.

Voor meer over de Branded Utility, zie ook dit interview van een tijdje geleden met Johnny Vulkan en deze presentatie van Pierre Fawkes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *