John Malkovich en Naomi Campbell in Pirelli speelfilm

Leestijd: < 1 minuut


Je hebt vervelende commercials. ‘Normale’ commercials. En commercials die zo leuk zijn, dat je er voor gaat zitten.

De scheidslijn tussen commercial en film vervaagt bij deze categorie. Het wordt branded entertainment.

Een klassieker op dat gebied is natuurlijk BMW Films. Maar, wat dacht je van ‘The Coco Cola Kid’ uit 1985? Een bioscoop met Eric Roberts als Coca Cola-marketeer. Officieel geheel buiten Coke om.

Anyway, we dwalen af. Veel automerken volgden BMW, waaronder Nissan, Volvo en Mercedes. En nu doen ook de bandenfabrikanten mee.

Pirelli ken je al van de prikkelende kalenders. Nu hebben ze Naomi Campbell en John Malkovich uitgenodigd voor een Pirelli film.

De film duurt 10 minuten en heet The Call. Het thema is Goed en Kwaad en hij speelt zich af in het Vaticaan. Dat betekent veel kruizen, kaarsen en mist. Maar geen banden.

De film vormt de rode draad voor de marketingactiviteiten van Pirelli in de komende jaren. Voor The Call en consorten is 60 procent van het totale marketingbudget gereserveerd.

Achter de film zitten onder andere het reclamebureau Leo Burnett en regisseur Antoine Fuqua, bekend van King Arthur en Training Day.

Pirelli Film

De Pirelli kalender

The Coca Cola Kid

Met dank aan Brand Stage

Na PSP graffiti’s, nu PSP stempels

Leestijd: < 1 minuut


Sony’s PSP creeerde een hoop rumoer met de PSP graffiti’s. Zie deze en deze artikelen eerder in fris_licht.

Enerzijds werden de activiteiten gezien als een originele manier om iets onder de aandacht te brengen.

Anderzijds werd de actie al snel gezien als een inbreuk op een ‘privedomein’. Zeker toen Sony overal dezelfde graffiti’s bleek te plaatsen en het dus geen individuele kunststukjes waren.

De resulterende rumoer is Sony in ieder geval bevallen. In de VS plakt het nu ook logo’s op consumenten. Want, de volgende keer dat je daar uit een club komt, check je hand. De stempel die je krijgt, zodat je die avond weer binnen kunt komen zonder opnieuw te betalen, kan namelijk van Sony zijn.

Het lijkt erop dat een regel van scene-marketing begrepen is: wordt onderdeel van de specifieke codes en gebruiken.

Maar over het respecteren van de andere: voeg iets relevants en sympathieks toe, kan flink worden gediscussieerd.

Bron

Connected Marketing

Leestijd: < 1 minuut

Nu we het dan toch over boeken hebben, willen we u graag wijzen op een nieuwe uitgave in de categorie interessante marketingboeken: “Connected Marketing. The Viral, Buzz and Word of Mouth Revolution”.

Connected Marketing pretendeert voorspelbare en meetbare oplossingen aan te dragen voor het creeren van buzz.

Aan het boek hebben 17 experts meegeschreven uit theorie en praktijk, zoals Emanuel Rosen (schrijver van de bestseller Anatomy of Buzz) en Graham Goodkind (Frank PR).

[Connected Marketing]