Orange in Frankrijk met TV-zender via WiFi

Leestijd: < 1 minuut


Orange is in Frankrijk begonnen met een nieuwe televisiezender. Deze wordt over WiFi uitgezonden. Er zijn 30.000 hotspots bij betrokken.

Er wordt onder andere een journaal uitgezonden. Dit duurt anderhalve minuut, omdat Orange de inhoud zo kort en relevant mogelijk voor passanten wil maken. In totaal zijn er 12 verschillende kanalen.

De TV-zender is voor iedereen toegankelijk, dus ook voor mensen die geen klant van Orange zijn.

De activiteit heeft daardoor gelijk een belangrijk promotioneel / PR-component. Vandaar onze interesse: fris_licht heeft een voorliefde voor communicatieve activiteiten die iets relevant bieden.

Een demo van de uitzending

Bron

Timberland aan de slag met graffiti

Leestijd: < 1 minuut


Je kunt je filosofisch de vraag stellen of je iets dat in de kern staat voor vrijheid te claimen is door een merk zonder het onsuccesvol, geforceerd of slapjes te maken. Een beetje zoals KPN enkele jaren geleden met Het Net het Internet probeerde dicht te maken.

Anyway, graag melden we dat Timberland echt actief aan het worden is op het gebied van de kunst. Straatkunst in dit geval. Een kunstvorm die niet bekend staat om de 1-2-tjes met de zakenwereld.

Het merk heeft leren billboards neergezet in Manhattan, Brooklyn en the Bronx. Dat leer komt van ‘iconic boot leather’. De billboards worden live ontworpen door straatartiesten uit de omgeving.

De actie haakt in op de eerder genoemde Timberland site 10061.com. Een ‘online community voor zelfexpressie’.

Bron

K-Swiss en Onitsuka Tiger openen tegelijk concept store

Leestijd: 2 minutenSneakermerken K-Swiss en Onitsuka Tiger openden vandaag tegelijkertijd een concept store in het centrum van Amsterdam.

Het primaire doel van de concept stores is niet om veel te verkopen, maar om de merkervaring op subtiele manier onder de aandacht te brengen bij de ‘juiste’ mensen. Zodat die zullen optreden als merkambassadeur.

Retail wordt steeds belangrijker als communicatietool voor merken. Concept stores zijn dan ook geen bedreiging voor reguliere sneakerwinkels, maar ondersteunen die juist als levende reclame. Van Nike town is bijvoorbeeld bekend dat de verkoop van Nike bij omliggende winkels flink werd gestimuleerd.

Concept stores zijn zeker geen nieuw fenomeen.

K-Swiss noemt haar winkel K-S 1 dan ook een ‘post-concept store’ en probeert cultural creatives uit allerlei disciplines aan zich te binden. Zo is het interieur gemaakt door kunststudenten van de Rietveld en zullen er regelmatig activiteiten worden georganiseerd. Eigenlijk een kopie van Fanclub, dat vroeger op dezelfde locatie zat, al mogen we dat misschien niet zeggen.

Onitsuka Tiger gaat minder ver en is bovenal een winkel – maar dan wel eentje die zich focust op diezelfde voorlopers.

Beide winkels hebben tot slot een ‘achterkamer’ die als knooppunt zal fungeren voor perscontacten en modestylisten.

K-S 1: Nieuwezijdsvoorburgwal 262
Onitsuka Tiger: Herengracht 356

Whole Foods Massage Salon

Leestijd: < 1 minuut


De Amerikaanse ‘bio’ supermarktketen Whole Foods gaat massages geven.

Bij de nieuwe vestiging in Dallas is op de eerste verdieping maar liefst 500 vierkante meter gereserveerd voor een heuse Spa, verdeeld over 7 behandelkamers. Naast massages en scrubs is er ook een dietist die helpt menu’s te plannen en die shopping advies geeft. Hiermee is de link met winkelvloer compleet.

De snelle shopper kan ook terecht in de Spa voor een tussendoor-massage op een groot balkon met uitzicht op de winkelvloer. Uiteraard zijn alle gebruikte handdoeken van organische katoen en de zepen biologisch afbreekbaar.

Bron