Tip: The Next Women

Leestijd: < 1 minuut

David Ogilvy zei ooit:”The consumer isn’t a moron, she is your wife!”

Maar tijden veranderen en vrouwen zijn niet meer de huisvrouw die Dash 3 koopt. En autofabrikanten snappen inmiddels dat auto’s voor vrouwen niet meer klein en rood hoeven te zijn.

Sinds 1 maanden en 7 dagen is The Next Women in de lucht. Een ‘business magazine for female internet heroes’.

Een goede manier om feeling te houden met een zeer relevante doelgroep.

The Next Women

Inspirerend merk: TOMS Shoes

Leestijd: < 1 minuut

Een inspirerend merk heeft een opvallend product, een sterke filosofie en een gedachte die verder gaat dan dozenschuiven.

Een voorbeeld hiervan is TOMS Shoes.

TOMS is opgericht in 2006 door Blake Mycoskie. Blake kwam in Argentinie en zag daar kinderen die te weinig geld hadden om schoenen te kopen. Ze konden zelfs niet de goedkope ‘alpargatas’-schoenen kopen.

Hij kwam op het idee om deze schoenen naar Amerika te brengen, ze te restylen en te gebruiken om arme kinderen te helpen. Per paar TOMS-schoenen dat verkocht wordt, wordt er namelijk een paar weggeven aan een kind in de Derde Wereld.

TOMS kreeg een grote, haast evangelische fanclub en daarmee veel mond-tot-mond-reclame. Tot nu toe heeft hij 200.000 schoenen verkocht en er evenveel geschonken. Blake werkt inmiddels samen met merken als Ralph Lauren en de grote warenhuizen.

Hier is het verhaal van TOMS in beeld:

Samsung maakt interactieve YouTube commercial

Leestijd: < 1 minuut

Samsung experimenteert en dat is goed. Alleen daarom al verdiend het aandacht.

Op YouTube heeft het merk een filmpje gezet dat interactief is. Aan het einde kun je een keuze maken hoe je wilt dat ‘het verhaal’ verder gaat. Er zijn steeds twee mogelijkheden, die elk een andere filmpje opleveren. Aan het einde van dat filmpje maak je weer een keuze. Etc.

Maar, zoals het wel eens gaat met experimenten: ‘leuk idee, maar wat moet je ermee’ / ‘leuk dat het kan, maar maak er wat van’.

Het resultaat is dat je gewoon tussen een aantal flauwe reclames kunt kiezen. En daar ziet niemand op te wachten.

Het filmpje

Diesel feest in 24 uur de wereld rond

Leestijd: < 1 minuut


Diesel organiseert in oktober een spectaculair modefeest. Het feest ondersteunt de introductie van de herfstcollectie. Interessant detail is dat het evenement 24 uur duurt en in 18 verschillende steden is.

Diesels ‘Party around the world’ event reis langs New York, Tokio, Beijing, Dubai, Tel Aviv, Athene, Milaan, Zurich, Munchen, Parijs, Stockholm, Kopenhagen, Barcelona, Oslo, Helsinki, Londen and Sao Paulo en Amsterdam. De exacte locaties van de feesten zijn nog niet bekend.

Ook verschijnt binnenkort het boek xXx met alle campages van het merk.

Op zaterdag 11 oktober 2008 is de aftrap in Tokio. Het evenement is live te volgen via Diesel.com.

Bron: Styletoday