Unilever maakt spinoff tv-serie 24

Leestijd: < 1 minuut

70% van de Amerikanen wil geld betalen om reclame te kunnen skippen. Zoals eerder gezegd is een verschuiving van ‘push’ naar ‘pull’ daarom belangrijk.

Een mogelijkheid is dan ‘storytelling’, een merk maakt content in plaats van reclame. Waar de branded utility-benadering vooral een focus heeft op het bieden van een relevante functionaliteit, wordt hierbij de aandacht getrokken met relevante entertainment.

Unilever experimenteert met dit principe met Degree, een Amerikaanse deodorant. The Rookie is een online TV-serie, gebaseerd op het populaire 24, inclusief de kenmerkende vormgeving. Bezoekers kunnen deze serie gratis kijken. Ook het eerste seizoen van 24 staat online op de site.

Natuurlijk juichen we dit soort experimenten toe. Maar de link tussen het product (‘een deodorant die je beschermt’) en een actieserie is niet sterk. De klassieke vraag wat de relevantie en toegevoegde waarde van het merk nu eigenlijk is, lijkt gerechtvaardigd.

Unilever houdt de resultaten echter strak in de gaten, van merkbekendheid tot betrokkenheid, en is dermate tevreden dat het met het project doorgaat. En daar kan Toyota nog wat van leren.

Bron: Chief Marketer

Reuzenkunst van Diesel

Leestijd: < 1 minuut

Billboards zijn er overal en kunst is dynamisch. Tel 1 en 1 op en Diesel maakt van 2 de Diesel Wall. Dit is een outdoor kunstcampagne in Manchester, Barcelona, Zurich en New York.
Diesel nodigt eigentijdse kunstenaars en designers uit ontwerpen in te zenden. De beste worden op reuzenformaat tentoongesteld op gebouwen in het centrum van deze steden.

Gratis Dr Pepper voor heel Amerika (als Guns’N’Roses Chinese Democracy uitbrengt)

Leestijd: < 1 minuut

Een stunt die origineel maar bijzonder simpel is. En waarschijnlijk nog gratis ook. Dr. Pepper belooft iedereen in de Verenigde Staten een gratis blikje cola als Axl Rose in 2008 het nieuwe, langverwachte Guns’N’Roses album Chinese Democracy uitbrengt.

De actie creeert veel PR en sympathie. Terwijl Dr. Pepper er tot nu toe alleen een persbericht uit hoeft te sturen.

Axl Rose is verrast maar zegt niets van de stunt te weten.