UBank maakt TV voor normale mensen

Leestijd: < 1 minuut

De Australische Bank UBank komt met een ambitieus initiatief. Het wil financieel nieuws toegankelijk maken voor de Jan met de Pet.

Deze maand is een eerste aflevering van de serie MoneyBox verschenen. Er zitten veel humor in en dat is glad ijs voor een bank. Maar inhoud en toegankelijkheid zijn goed gecombineerd. Het is een beetje BNN Bank. 

Ik ben benieuwd of het gaat lukken.

Vaag werkt ook

Leestijd: < 1 minuut

Gek werkt, daar schreef ik vorige week over. In het verlengde daarvan: vaag werkt ook. Dat bericht komt van de Universiteit van Illinois.

Consumenten staan door verwarrende merkboodschappen meer open voor nieuwe informatie. Als in de verwarrende berichtgeving dan informatie zit waar ze daadwerkelijk op zitten te wachten, waarderen zij het merk meer.

Deze nieuwe inzichten komen van pas bij herpositioneringen. Denk aan McDonald’s dat ‘opeens’ met gezondere voeding komt.

Belangrijk is wel dat mensen een bepaalde betrokkenheid bij het merk voelen. Ze moeten dus geïntrigeerd worden door de plotselinge verandering van ‘hun’ merk.

Bron: EURIB

Twee gratis rapporten om het gat tussen merk en bureau te dichten

Leestijd: < 1 minuut

De relatie tussen merk en bureau is niet altijd ideaal. Futurelab heeft twee gratis rapporten aan dit fenomeen gewijd. Aanbevolen leesvoer.

In Reconsidering the Advertising Industry wordt in 50 pagina’s de behoefte van de klant vergelijken met de reactie van het bureau. Vervolgens is de conclusies dat hier een gat tussen zit. En worden er diverse aanbevelingen gedaan om dit te dichten.

In Bridging the Brand-Agency Divide staat de blik van het merk centraal. Bestudeerd wordt wat merken zoeken en wat bureaus niet leveren. Vervolgens worden tips gegeven hoe merken beter met hun bureaus kunnen omgaan.