Warner Music laat fans content voor band maken

Leestijd: < 1 minuut


Gisteren lieten we zien wat Axe doet op het gebied van Consumer Generated Content. Vandaag nog een leuke case: Warner Music promoot de band Headautomatica door overal op het web naar content van fans te speuren.

Fans zijn namelijk vooraf opgegroepen om Headautomatica materiaal te maken. Bijvoorbeeld afbeeldingen of videoclips van hun idolen. En die online te zetten met speciale ‘tags’.

De robot van Warner speurt vervolgens het web af en verzamelt alle content met deze codes. Die content kan op eigen sites staan, op blogs of op sites als YouTube en Flickr.

De platenmaatschappij blij met gratis content en PR. En de fans blij met hun idolen als podium.

www.headautomatica.com

Bron

Geinige Consumer Generated Content van Axe

Leestijd: < 1 minuut

Buzz-word: Consumer Generated Content. Bijvoorbeeld advertenties gemaakt door consumenten. Soms resulteert dit in initiatieven die er met de haren bij gesleept zijn. Soms werkt het heel leuk.

Axe riep consumenten op filmpjes te maken op het thema ‘Axe Wants Guys to Get A Girlfriend’. En dat is natuurlijk een dankbaar onderwerp.

Het resultaat: een aantal simpele doch geinige filmpjes met ubernerds. Want iets nieuws hoeft niet ingewikkeld te zijn. De spots doen een beetje aan de Kentucky Fried Chicken reclames denken, maar dat dan weer ff tussen haakjes.

filmpje 1

filmpje 2

filmpje 3

Als je meer wilt weten over CGC, check dan zeker dit uitgebreide artikel van het fijne Trendwatching.com