Waarom merken belangrijk zijn in het digitale tijdperk

Leestijd: < 1 minuut

Voor deSpreker.nl schreef ik dit korte, prikkelende betoog.


‘Waarom merken belangrijk zijn in het digitale tijdperk’

Ik ben merkstrateeg. Dus ik geloof in de kracht van merken. Ook in het digitale tijdperk. Vandaar dat ik het boek ‘Sterk Digitaal Merk’ heb geschreven. Maar nu denk je misschien: merken zijn in het digitale tijdperk juist niet zo belangrijk meer. Amazon en Google hebben de stoelpoten eronder vandaan gezaagd! Wel, je bent dan niet de enige. Digitale goeroe Scott Galloway schrijft in zijn boek Four: “Many of my colleagues in academia and business believe that brand building will always be a winning strategy. They’re mistaken. (…) The sun has passed midday on the brand era.”

Lees het artikel

Sterk Digitaal Merk is Marketingboek van 2022!

Leestijd: < 1 minuut

Gisteravond was het zover! De uitreiking van “Het marketingboek van het jaar”: de Pim Marketing Literatuur Prijs 2022. Een evenement waar ik als 1 van de 10 genomineerde al een tijd met spanning naar uit keek. En… vol trots mag ik schrijven dat ik mijn boek “Sterk Digitaal Merk” de winnaar is geworden!!!

Virtueel blozend lees ik een stukje voor uit het bijzondere juryrapport.

“De jury prijst Ingmar om zijn dappere persoonlijke stellingname, de durf om zijn goed onderbouwde visie te delen en de heldere vertaalslag van strategisch merkdenken naar het digitale domein. De kracht van dit boek is gelegen in de behandeling van veel onderwerpen waar marketeers nu mee worstelen, zoals branding in relatie tot Artificial Intelligence, Big data, growth marketing en performance marketing. En dat alles in een zeer toegankelijke schrijfstijl. ’Sterk Digitaal Merk’ is zowel een must read voor alle marketeers als voor ervaren brand managers.”

Dank Nathalie van ‘t Klooster, Ralf Hesen, Rik Riezebos, Roderik Teunissen, Monique Lindzen, Danique Ruizendaal, Studio Pogo en Mark Ubbink voor alle hulp!!!! En dank aan alle juryleden van PIM!

Nieuwsgierig? Je kunt het boek hier bestellen.

Interview over digitaal merkbouwen

Leestijd: < 1 minuut

Een leuk gesprek met Bas Hakker resulteerde in een mooi artikel op Managementboek.nl!


‘Digitale marketing heeft van alles veranderd, maar niet onze hersenen’

Er zijn in de marketingwereld momenteel twee grote stromingen. Aan de ene kant ondernemers en marketeers die geloven in groot worden via Google en Facebook/Meta en aan de ander kant mensen die vasthouden aan grote, bijna klassieke campagnes. Met ‘Sterk digitaal merk’ zoekt Ingmar de Lange echter de overlap tussen die twee werelden.

Lees het artikel

EURIB boekbespreking Sterk Digitaal Merk

Leestijd: < 1 minuut

Ik ben bijzonder vereerd met dit mooie artikel van Dr. Rik Riezebos! Sterk Digitaal Merk wordt uitgebreid besproken in de boekbespreking van EURIB!

“Het grote voordeel van dit boek is dat de auteur jarenlange praktijkervaring in het vak heeft en zijn inzichten goed onderbouwd aan de lezer weet over te dragen”

Ik neem dadelijk een extra koekje bij de koffie 🙂

Lees hier de bespreking.