Olive Symphony: iPod in het groot

Leestijd: < 1 minuut


Vandaag introduceert de New York Times met niet gering enthousiast de Olive Symphony. fris_licht dook er op.

Het product is grofweg een combinatie van een iPod, een draadloos netwerk, een geluidsinstallatie en een PC. En is volgens de Times bijzonder omdat deze elementen zo slim worden gecombineerd.

Je kan er een CD in doen en deze naar de harddisk rippen. In WAV, AIFF of FLAC. Te veel werk? Als je je CD’s naar Olive stuurt, zetten ze ‘m er zelf voor je op. Je kunt zelfs je oude LP’s zo digitaliseren.

Het systeem werkt ook naadloos met de iPod. Dus je kunt direct je iPod-muziek in je huiskamer afspelen. Of muziek van je Olive naar je iPod zetten.

Muziek van je PC op zolder kun je via het draadloos netwerk ook direct op Olive afspelen. Of speel op je PC de muziek van je Olive af. En beluister online radiostations via je multi-functie-stereo. De Olive fungeert ook als een netwerk-router, mocht je die nog niet hebben.

In december komt het bedrijf ook met de Sonata. Daarmee kun je aanvullend nog eens je (wekker)radio en boxen draadloos aansluiten. Je kan er maarliefst 20 van in je villa zetten, die elk simultaan andere muziek afspelen.

Olive Symphony kost 900 dollar. De Sonata 200.

De Olive site

Het artikel in de New York Times

Nike in de ballonnen

Leestijd: < 1 minuut

Nike kennen de meeste mensen van grote, dure commercials voor de massa. Maar Nike speelt tegelijkertijd handig in op de versplintering van die massa. Het is ook binnen specifieke substromingen aanwezig. En dan op een veel kleinschaligere wijze.

Bijvoorbeeld via Nike’s Ill Vill. Allerlei gekkigheid met een redelijk Jackass-gehalte. Varierend van games tot korte filmpjes.

Maar genoeg ge-theo-re-ti-seer. We vonden dit filmpje gewoon leuk. Circuleert al een aantal weken op het net. Op de vraag ‘kan ie nog?’, mailde een andere fris_licht-redactielid: ‘Ik heb me de ballen uit mijn broek zitten lachen!’. Dus toch nog even online.

Balloon Bowl

Ill Vill

Frisse Feed

Leestijd: < 1 minuut

Na onfrisse dreigementen naar diverse systeembeheerders is het zover: de fris_licht-feeds zijn ververst. Dit betekent een update van de Atom-feed en een nieuwe feed via Feedburner.

Mocht je nog steeds problemen hebben, laat het even weten….

De feeds vind je in de rechter kolom, of klik hieronder.

P.S. Tip voor andere bloggers: nooit copy en pasten vanuit Office naar Blogger, zorgt voor een tag die alles in de feed overhoop gooit…

Atom

Feedburner

Mail ons problemen

Goed fastfood

Leestijd: < 1 minuut


Rijkhalzend kijkt de fris_licht redactie altijd uit naar initiatieven met het hart op de goede plaats. Via PSFK leerden we van Sellers Markets.

Gezond en meestal organisch eten. Voor minder dan 10 dollar. En binnen tien minuten. Want Sellers Markets is een fastfood-gelegenheid. Maar met als doel zoveel mogelijk goede producten en procedures te gebruiken. Alles in een gezonde omgeving. Zonder dat het befaamde geitenwollensokken-gevoel er vanaf straalt.

Sellers Markets werkt zoveel mogelijk met kleine, locale producenten. Zo helpt het de gemeenschap, en minimaliseert het ook de brandstofvervuiling. Want grondstoffen hoeven maar over een kleine afstand vervoert te worden.

Het enige slechte nieuws is eigenlijk dat het bedrijf in San Francisco zit. Maar, aangezien Amsterdam genoeg (eco)boeren in de omgeving heeft, hopen we een dergelijk initiatief binnenkort ook naast de deur te vinden.

Sellers Markets

artikel in Treehugger

PSFK