Olive Symphony: iPod in het groot

Leestijd: < 1 minuut


Vandaag introduceert de New York Times met niet gering enthousiast de Olive Symphony. fris_licht dook er op.

Het product is grofweg een combinatie van een iPod, een draadloos netwerk, een geluidsinstallatie en een PC. En is volgens de Times bijzonder omdat deze elementen zo slim worden gecombineerd.

Je kan er een CD in doen en deze naar de harddisk rippen. In WAV, AIFF of FLAC. Te veel werk? Als je je CD’s naar Olive stuurt, zetten ze ‘m er zelf voor je op. Je kunt zelfs je oude LP’s zo digitaliseren.

Het systeem werkt ook naadloos met de iPod. Dus je kunt direct je iPod-muziek in je huiskamer afspelen. Of muziek van je Olive naar je iPod zetten.

Muziek van je PC op zolder kun je via het draadloos netwerk ook direct op Olive afspelen. Of speel op je PC de muziek van je Olive af. En beluister online radiostations via je multi-functie-stereo. De Olive fungeert ook als een netwerk-router, mocht je die nog niet hebben.

In december komt het bedrijf ook met de Sonata. Daarmee kun je aanvullend nog eens je (wekker)radio en boxen draadloos aansluiten. Je kan er maarliefst 20 van in je villa zetten, die elk simultaan andere muziek afspelen.

Olive Symphony kost 900 dollar. De Sonata 200.

De Olive site

Het artikel in de New York Times

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *