Tesco begint moestuin

Leestijd: < 1 minuut

Tesco verdient aandacht. Periodiek springt de supermarkt eruit met interessante initiatieven.

Nu speelt het bijvoorbeeld origineel in op de ecotrend. En biedt het tegelijkertijd een alternatief voor consumenten die door de recessie naar goedkopere producten zoeken.

De supermarkt heeft een stuk grond op het oog naast haar supermarkt in het Engelse Lancashire. In de lente van volgend jaar wil Tesco hier moestuintjes verhuren. De vraag hierna is de afgelopen periode vergroot, omdat meer consumenten hun voedsel zelf willen verbouwen.

Tesco verkoopt inmiddels ook kippen, hanen en kippenhokken voor mensen die nog een stapje verder willen gaan.

Bron: Brand Republic

Unicef met waterguerrilla

Leestijd: < 1 minuut

Unicef viel recentelijk op met de verfrissende manier waarop het aandacht vroeg voor kinderen in arme landen.

Dat is waarschijnlijk bevallen. Want het gaat verder met deze guerrilla-aanpak. In Manhattan staan diverse automaten waar je flesjes water kunt kopen. Alleen bevatten deze smerig water, het water dat miljoenen mensen in de wereld dagelijks drinken.

Het initiatief attendeert je daar op. En doordat je voor een flesje een dollar betaalt, steun je Unicefs Tap Project gelijk financieel.

Bron: Oddity Central

Interessant onderzoek: sociale media & succesvolle merken

Leestijd: < 1 minuut

Zojuist kwam ik dit interessante document tegen. Het analyseert de betrokkenheid van ‘s werelds Top 100-merken bij sociale media. Aanbevolen leesvoer!

De inzichten

De hype is terecht. Betrokkenheid bij sociale media is belangrijk en dat belang kan worden gekwantificeerd, zelfs de financiële baten. Er is een positieve relatie tussen een serieus beleid en een hoger rendement.

Er zijn veel verschillende sociale kanalen, met elk een eigen karakter. Het gaat om de breedte en de diepte van het beleid. Maakt dus een afgewogen mediamix, net als bij reguliere media.

Sociale media moeten een onderdeel van ieders werk zijn. Dagelijks een paar minuten aandacht van elke werknemer kan voor een krachtig beleid zorgen.

Je hoeft niet alles te doen, maar je moet wel iets doen. Sociale media zijn voor ieder merk en iedere organisatie relevant.

Maak zorgvuldige keuzes. Het is niet iets dat je even doet. Het is geen campagne. Als je begint, kun je nooit meer terug.

De top 10

  1. Starbucks (127)
  2. Dell (123)
  3. eBay (115)
  4. Google (105)
  5. Microsoft (103)
  6. Thomson Reuters (101)
  7. Nike (100)
  8. Amazon (88)
  9. SAP (86)
  10. Yahoo! / Intel (85)

Het document

Bron: Futurelab