193 voeten-op-de-vloer marketingtrucs

Leestijd: < 1 minuut

fris_licht zendt signalen van de horizon. Al die gekkigheid is leuk, maar soms moet je net even simpeler en platter met marketing omgaan.

Daarom vandaag een signaal uit een ander hoek. Ik kwam toevallig dit document tegen. Het introduceert 193 creatieve marketingideeen. Na er even doorheen gebladerd te hebben, schoof ik het terzijde. Het waren veel ideeen voor winkeliers en kleinere merken en het document was in 2002 geschreven.

Maar gelukkig stapte ik even van mijn ‘high horse’ en zag ik dat juist in die simpele praktijkgerichtheid kracht zit. Hoeveel grote merken doen immers niet aan hippe events, inspirerende reclames en freaky online games zonder dat goed over ‘wat brengt het op’ na te denken.

Daarom: stap van het hoge paard, loop het lijstje door en zie dat er veel dingen in staan die je toch even moet toepassen. Beschouw jezelf als een McDonald’s marketeer die weer even achter de kassa moet staan.

Morgen weer iets geks, beloofd.

Inspirerende presentatievormen

Leestijd: < 1 minuut

Prince kwam uit met Kiss en ik voelde de kracht van less-is-more. Slideshare vind ik mede interessant omdat je nieuwe presentatiestijlen ziet, los van de inhoudelijke punten die worden gemaakt.

Hiermee introduceer ik graag presentatie van The Kaiser. Een illustratie van een less-is-more presentatie die een visie op een opvallende wijze over de buhne brengt.

En nu ik toch aan de gang ben, deze presentatie heeft ook best een inspirerende stijl.

Adverteren en social-networks een moeilijke combinatie?

Leestijd: < 1 minuut

Een social-network a la Hyves, Facebook en MySpace is meer te vergelijken met een telefoongesprek dan het lezen van een krant of TV-kijken. Daarom is het moeilijk met reguliere reclame het succes van deze fenomenen te vertalen naar advertentiebereik.

Dat is in ieder geval de mening van Greg Smith van Neo@Ogilvy. “An audience doesn’t equal an ad platform,” sprak hij op ad:tech San Francisco.

En dat vinden we interessant. Want het moge duidelijk zijn dat social-networks een nieuw soort interactie hebben gecreeerd. Maar de meeste merken lijken zich vooral te vergapen aan het bereik. Ze verdiepen zich te weinig in de rol die zij kunnen hebben in deze nieuwe omgeving.

Ofwel, de eeuwenoude vraag: hoe voeg ik als merk relevantie toe aan een context die specifieke codes en rituelen heeft?

fris_licht publiceerde in dat kader al eerder een vijftal tips.

Bron: iMedia Connection

Onitsuka Tiger verkoopt schoenen in automaat

Leestijd: < 1 minuut

Het gebeurde al in Japan en nu is het er ook in Europa: Onitsuka Tiger verkoopt in Engeland – op Carnaby Street – sportschoenen per automaat. Een automaat bevat 24 paar schoenen in 6 verschillende maten.

Het gevaarte reist door Engeland en lijkt daarmee vooral een PR-doelstelling te hebben.

Bron: Springwise

De site van het automaat