Consument op barricade voor Back to the Future Nike

Leestijd: < 1 minuut


De macht is aan de consument. En dat betekent regelmatig schrikken voor merken. Coca Cola zakte al een keer flink door het ijs met een niet handig geintroduceerd weblog.

Maar consumenten, die de straat opgaan, brengen niet altijd slecht nieuws. Een leuk voorbeeld is Al Cabino. Cabino is sneakerographer en noemt zichzelf de nieuwe versie van Naomi Klein. Hij is sinds november bezig handtekeningen op te halen om naar het Nike HQ te sturen. Niet omdat Nike ergens mee moet stoppen. Maar om Nike te vragen een nieuw product te lanceren.

En niet zomaar een. In Back to the Future II droeg tijdreisheld Marty McFly speciale Nikes, zoals je je ongetwijfeld nog kunt herinneren. Cabino wil nu dat Nike deze echt gaat produceren.

En hij krijgt steun van alles van filmmakers tot de Wall Street Journal. Hij heeft zelfs de bijzondere aandacht van de Nike bazen. Tot nu toe haalde de sneakeractivist zo’n 5.000 handtekeningen op uit 50 landen.

Cabino hoopt dat Nike snel reageert. “There’s a sneaker legend that says that in 2015, Nike will come out with them. But I’m not going to wait 9 years. If Nike accepts the petition we’re going to party like it’s 2015. And drink Pepsi Perfect!”

Cabino’s blogspot

Teken hier de petitie

Bikkemberg pimpt ‘tweederangs voetbalteam’

Leestijd: < 1 minuut


OK, wat minder fris, want Dutchcowboys schreven er al tijden geleden over, maar zeker lichtwaardig: Bikkembergs voetbalteam.

Dit weekend kwamen we het initiatief tegen in de wakkerste krant van Nederland en bedachten we dat het nog geen pluim van de fris_licht redactie had gekregen. Bij deze dus.

Modeontwerper Dirk Bikkemberg heeft enige tijd geleden een onbekend, laag hangend Italiaans voetbalteam opgekocht en dit vervolgens flink ‘gepimpt’. Qua design van de kleding, het stadion, de kantine (nu: lounge) en natuurlijk de kekheid van de spelers zelf.

Bikkemberg wilde perse niet investeren in een grote club. En echt iets betekenen voor een team. Leuk is ook dat de voetballers modeshows lopen voor Bikkemberg. Ofwel, een hoop echtheid en authenticiteit. En daar houden we van.

FC Fossombrone

Bikkemberg

Dzone lanceert met Adobe en HP de Motion Design Awards

Leestijd: < 1 minuut


Dzone magazine organiseert in samenwerking met Adobe en HP de Motion Design Awards. Dzone is een vakblad voor graphic designers. De awards richten zich op innovatief bewegend beeld.

De nominaties worden afgedrukt in Dzone en uitgezonden op Adobe Live. Daarna kan er online gestemd worden. De winnaars krijgen zendtijd op MTV en producten van HP en Adobe.

Deelnemers moeten een video van 30 seconden maken met als thema ‘revolutie’. Ze zijn vrij in de technieken die ze gebruiken. Als er maar flink stuk ‘technische vooruitgang’ in het werk zit.

De sluitingsdatum voor inzendingen is 1 juni 2006. Meer vind je op www.motiondesignawards.nl.

Samenwerking Blend magazine, 55DSL en Bas Kosters

Leestijd: < 1 minuut


55DSL en Blend slaan de handen ineen.

Lezers die in april een abonnement nemen op Blend magazine, krijgen een 55DSL t-shirt dat gemaakt is door ontwerper Bas Kosters. Het werk van de laatste is nu te zien is op de tentoonstelling Fashion NL in het Gemeentemuseum in Den Haag.

Tevens is er de CD 55 Minutes of Blend, gecompileerd door Monica Electronica. De actie wordt ondersteund met een landelijke ABRI-campagne.

Meer