Winkel combineert als eerste echt en virtueel winkelen

Leestijd: < 1 minuut

In Zuid-Korea is ‘s werelds eerste virtuele winkel geopend. Alle schappen zijn vervangen door schermen. Klanten kunnen de producten uitkiezen door op het scherm te drukken.

Bij de uitgang staan de producten op hen te wachten, ingepakt en wel.

Eerder konden metroreizigers al hun boodschappen bestellen door QR-codes te scannen van producten op de muur.

Een mooi voorbeeld hoe service-principes marketing nuttig en opvallend kunnen maken.

Bron: Reality POD, via Jaap Bosman.

Wie bedenken betere ideeën: professionals of consumenten?

Leestijd: < 1 minuut

Er is veel geschreven over crowd-sourcing en de cases zijn bekend.

Maar komen ‘normale mensen’ met betere ideeën dan ervaren werknemers?

EURIB citeert een artikel van Poetz en Schreier.

De onderzoekers deden onderzoek bij een producent van babyproducten. Het bedrijf maakt zowel gebruik van professionele ontwikkelaars als van crowdsourcing.

Toen de resultaten anoniem op een hoop werden gelegd, bleek dat ideeën van de professionals lager scoorden op vernieuwendheid en relevantie voor de consument. Maar deze ideeën waren wel makkelijker te realiseren door het bedrijf.

De meeste topideeën kwamen vanuit de groep gebruikers, zeker wat betreft vernieuwendheid. Drie van de vier innovatieve ideeën waren afkomstig vanuit crowdsourcing.

Bron: EURIB

3 voorbeelden waarom Domino’s digitaal snapt

Leestijd: < 1 minuut

Domino’s Pizza is al een tijdje een inspiratiebron voor eigentijdse digitaal denken, bijvoorbeeld met de Pizza Turnaround, waarmee het merk zeer open was over haar eigen falen. Zie in dat kader ook de recente briefing van Trendwatching.com.

Zojuist kwam ik weer drie leuke digitale activiteiten tegen.

Allereerst maakte het vandaag bekend dat het in Engeland in 1 week meer dan £1 miljoen heeft verkocht via haar mobiele platform. In totaal zorgde e-commerce voor 51% van de verkopen. Een mooi voorbeeld hoe blokken en bytes samen gaan.

Begin deze maand was te lezen dat Domino’s pizza’s goedkoper maakt als er vaak over wordt getweet.

En vorige week liet het Australische Facebook fans een nieuwe pizza verzinnen.

 

Het fijne vind ik dat het eenvoudige acties zijn die dicht bij het merk staan. Digitaal verbetert de intrinsieke propositie van Domino’s, in plaats van dat Domino’s alleen maar ‘eigentijds lollig’ probeert te zijn.

Via: Niels Aarts

Mercedes deelt lege parkeerplekken

Leestijd: < 1 minuut

Ik heb het vaak herhaald: nuttige marketing is vaak eenvoudig.

Dit is een leuk voorbeeld: Mercedes helpt je niet alleen met inparkeren door middel van de parkeersensors. Via Twitter houdt het je ook op de hoogte van de lege parkeerplekken bij je in de buurt.

Nu is dit nog een leuke stunt. Interessant is de vraag of een dergelijke dienst schaalbaar is met slimme ICT en zo een ‘serieuze toepassing kan krijgen. Zoals Mark van Rossem en ik een tijdje geleden al schreven: een goede brand-utility wordt een standaardtoepassing.

Bron: Cor Hospes