Mooie weekafsluiting van Red Bull

Leestijd: < 1 minuut

Een fijne vrijdagmiddagafsluiter: mocht je ambities hebben op het niveau van ‘corporate storytelling’, check dan deze hele mooie trailer van Red Bull.

Naar verluidt heeft Red Bull in de hele film 4 miljoen euro ingestoken. Dus wel even sparen.

Enneh: Geluid hard. Vol scherm. 1080p HD.

Meer op The Art Of Flight.

Dank aan Frenkel Schönfeld

Leuk overzicht van marketinginnovaties

Leestijd: < 1 minuut
Zojuist kwam ik dit artikel van Supercollider tegen: 2011 Trends.
Nu is het februari en zijn in en uit-lijstjes maar zozo. Echter, dit is de moeite waard. Het laat uitgebreid zien welke verschuiving er binnen marketing plaatsvindt en geeft veel illustraties. Het is eigenlijk meer een overzicht van marketinginnovaties van de afgelopen periode. Uiteraard staat ‘Marketing as value creation (brand-utility)’ bovenaan ;).
Dus een leuk artikel om op zondagmiddag even de tijd voor te nemen. Dan heb je op maandagochtend wat cases om de collega’s mee te prikkelen. En als je meer lust: het artikel sluit af met een paar mooie verwijzingen.

Gemak vs. Gewoonte: het kerkhof van de brand-utility

Leestijd: < 1 minuut

De meeste brand-utilities hebben als doel het leven makkelijker te maken. En gemak verkoopt zichzelf. Is de gedachte. Want als van A naar B 10 minuten kost, maar met C maar 2 minuten duurt, dan krijgt C snel de belangstelling. En dan ga je C gebruiken. Toch?

Ja. En Nee. Want gemak heeft meerdere gezichten. En ik heb veel gemaksproposities zien sterven omdat dit werd vergeten. Eén van die gezichten is het gemak waarmee gedrag kan worden veranderd. C is sneller, maar ook onbekend. Hoe werkt C precies, hoe kan ik het krijgen, hoe moet ik het leren, is het echt sneller, zit er geen adder onder het gras en – heel belangrijk – heb ik wel zin in iets nieuws?

Dus C kan gemak bieden, maar de gedragsverandering die C vraagt, kan niet makkelijk zijn. Ofwel, het is Gemak vs. Gewoonte. Gemak is alleen makkelijk als de Gewoonte makkelijk te veranderen is.

Gemak is functioneel en rationeel: 2 minuten is minder dan 10. Gewoontes zijn emotioneel en onredelijk. Het is makkelijker om één keer per uur mijn mail te checken, dan iedere tien minuten. Toch doe ik het niet. Want het is een onredeljke gewoonte.

Dus bedank bij de volgende app niet alleen hoe makkelijk het is om te doen, maar ook hoe makkelijk het is om te gaan doen.

Interessant artikel over het evalueren van sociale media

Leestijd: < 1 minuut

Eerder had ik er al een Tweetje aan gewaagd. Maar inmiddels heb ik het artikel wat beter door kunnen nemen en vind ik dat het meer aandacht verdiend. Daarom bij deze.

Het Engelse IAB heeft gekeken naar de wijze waarop activiteiten op sociale media geëvalueerd kunnen worden. Aandachtspunten zijn: hoe verhouden deze zich met traditionele methoden, welke aspecten dienen gemeten te worden en welke instrumenten zijn beschikbaar?

Basis voor hun benadering zijn hun eigen initialen. I = Inent, A = Awareness, Appreciation, Action and Advocacy en B = benchmark.

Het resultaat is een interessant artikel, dus goed om te lezen.

Hier is een PDF-versie van het artikel. Wel eerst even inloggen op Slideshare.