Mooi initiatief: koele kinderhelmen

Leestijd: < 1 minuut

Soms kom je dingen tegen waarvan je aan je buik voelt dat het wat wordt. EGG Helmets is hier een voorbeeld van.

Want kinderen vallen. En kinderen die fietsen, vallen nog harder. Om van kinderen die skiën maar te zwijgen.

Maar zeker in het Nederland is het dragen van helmen op de fiets niet ingeburgerd. Niet cool en overdreven. Een goede kaaskop fietst foutloos.

In het buitenland wordt het al meer een gewoonte. En op de pistes is het omslagpunt bereikt. Meer dan de helft van de mensen draagt in de sneeuw inmiddels een helm. Stapsgewijs wordt de helm ook lifestyle, want het is een opvallende uitingsvorm.

Kortom: er is iets aan de hand met de helm en daar is EGG op ingesprongen: kinderhelmpjes volgens Dutch Design. Cool, kwalitatief en goed doordacht.

Een leuk voorbeeld zijn de ‘skins’ en ‘add-ons’. Hiermee kan een kind een eigen ontwerp kiezen en dit dagelijks wisselen. Een helm ziet er zo de ene dag uit als die van een stoere piloot of krijgt de andere dag een fijne hanenkam.

Volgens mij wordt dit iets moois. Mijn neefje is in ieder geval al fan ;).

Grolsch plonst op LowLands

Leestijd: < 1 minuut

Muziekfestivals zijn een kweekvijver voor mooie merkactiviteiten.

Want merken kunnen hun aanwezigheid daar niet zomaar kopen, ze moeten deze ook verdienen.

Het afgelopen weekend was LowLands. Een initiatief van Grolsch trok mijn aandacht. Onder het motto PLOP = PLONS en BEUGELBAR = BEUGELBAD was het erbij met een heus zwembad.

Opvallend nuttig, op de warmste dag van het jaar.

Een concept van …,staat.

Tesco brengt virtuele winkel naar luchthaven

Leestijd: < 1 minuut

Tesco’s Zuid-Koreaanse dochter Home Plus scoorde een tijdje geleden hoge ogen met een interessant experiment.

Op metrostations plaatste de supermarkt abri’s met afbeeldingen van productschappen uit het supermarkt. Deze waren op ware grootte afgebeeld, waarbij elk product een eigen barcode had. Als je deze code scande met je mobiel, stonden de producten dezelfde avond voor je deur.

Tesco brengt dit principe nu ook naar Engeland. Het werkt op dezelfde wijze. Maar nu worden de borden op Gatwick Airport geplaatst.

Je scant de codes voordat je op vakantie gaat. Daar heb je tijd zat voor, want je kunt het doen terwijl je op het vliegtuig wacht.

Vervolgens selecteer je de tijd en datum van terugkomst. En de boodschappen staan vers voor je deur als je terugkomst van vakantie.

Weer een hele mooie brand-utility. Nu een mooie PR-stunt. Maar straks wordt dit principe een normaal onderdeel van onze dagelijkse aankopen.

Bron: BBC

Beck doet iets briljants

Leestijd: 2 minuten

Beck is een inspirerende artiest. Allereerst omdat hij muziek vernieuwt. Op ieder album raakt hij weer een nieuwe snaar.

Maar ook omdat hij experimenteert met de wijzes waarop hij deze muziek maakt. Een tijdje geleden introduceerde hij bijvoorbeeld de Record Club. Kortgezegd ’24 uur met Beck’.

Hij sloot zich 24 uur op in een studio met een aantal bevriende muzikanten, talenten als Jamie Lidell, Feist en Thurston Moore. Gedurende die dag speelden ze een bekend album helemaal opnieuw in. Onvoorbereid en spontaan.

Het proces werd op film vastgelegd en had altijd een verfrissend resultaat. Een mooi voorbeeld is Need You Tonight van INXS.

Voor zijn nieuwe album Wolf On the Hill doet Beck ook iets interessants. Hij brengt de muziek alleen uit op ouderwetse wijze: als bladmuziek in een mooie vormgegeven boek. Meer niet.

Iedereen is vervolgens vrij om z’n eigen interpretatie aan de compositie te geven. Beck speelt de muziek dus niet voor.

Binnenkort duiken er dus Youtube-filmpjes, Garagebandcomposities en optredens van amateurbandjes op die elk een eigen, originele versie introduceren. Niemand heeft gelijk en elke versie is ‘zoals het was bedoeld’. En van al deze versies bij elkaar wordt ongetwijfeld ook een aantal mooie mixen gemaakt.

Pas tijdens zijn nieuwe concertoer laat Beck horen hoe hij de composities zelf uitvoert.

Zo geeft Beck weer een mooi voorbeeld van ‘muzikale crowdsourcing’. En hij introduceert een ‘nieuwe manier’ waarop muziek kan worden gedeeld, gepromoot en worden gemaakt.

Wordt vervolgd…

Bron: Forbes, via Koert Bakker.