iPod van 80 voetbalvelden

Leestijd: < 1 minuut


Ok, de kans op een 1 aprilgrap is aanwezig. Maar dan is ie nog steeds leuk. En is het nog steeds een PR stunt(je).

Hier wordt beweerd dat Apple in het geheim bezig is met een advertentie die zo groot is als 80 voetbalvelden (893.240 vierkante meter).

Waarom? Simpel: dan is ie zichtbaar vanuit de ruimte. En dus met Google Earth. Een grote variant van dak-vertising dus, zoals eerder hier was te lezen.

De advertentie bestaat uit een levensgrote iPod. Dit alles in het kader van Apple’s 30ste verjaardag die binnenkort op stapel staat.

Het geheel wordt gemaakt in een afgelegen gebied in Westelijk Australie. Apple zou er al twee jaar mee bezig zijn.

Alles is begonnen toen Steve Jobs het landgoed heeft gewonnen tijdens een pokerwedstrijd met de (inmiddels overleden) Australische zakentycoon Kerry Packer.

Check het hier zelf in Google Maps, daar staat ie in ieder geval.

Supersize Me: The Wal-Mart versie

Leestijd: < 1 minuut


In Supersize Me leefde iemand alleen van McDonald’s voedsel. Nu is er de Wal-Mart variant.

Een student testte recentelijk de claim van Wal-Mart. Dat beweert alles te hebben dat je nodig hebt.

En aangezien Wal-Mart 24 uur per dag open is, moet je er dus kunnen leven. Zonder iets van buiten nodig te hebben.

Drie dagen lang hield hij het vol. Hij at er, keek naar DVD’s, liet zijn haar wassen in de haarsalon, kocht schoon ondergoed en sliep enkele uren in een tuinstoel.

De actie was bedoeld als sociologisch experiment voor school.

Wal-Mart zelf wist niets van de actie. Maar na 41 uur begonnen de medewerkers hem door te krijgen en blokkeerden ze zijn betaalpasje. Moe, en inmiddels redelijk paranoide, besloot de student zijn poging te staken.

Om zich productief te voelen, vulde hij nog wel een sollicitatieformulier in. “I wasn’t sure how to answer some of the questions. ‘Where can we reach you?’ That was a tough one. The electronics department?”

Bron

Workshop beleveniscommunicatie

Leestijd: < 1 minuut


Op vrijdagmiddag 28 april organiseert EURIB de Brand Genetics workshop ‘beleveniscommunicatie’. Moderator van deze workshop is Ingmar de Lange ( Mountview / fris_licht).

Enkele jaren geleden baarden Pine & Gilmore veel opzien met het boek The Experience Economy. Het begrip beleveniscommunicatie was geboren en alles moest een experience worden.

Inmiddels is de wereld een hoop merkervaringen rijker. Als we hierop terugkijken, wat kunnen we hiervan leren?

Onderwerpen van de workshop zijn onder andere: wat zijn kritieke factoren, wat zijn do’s en don’ts en voor welke merkdoelstellingen is beleveniscommunicatie het meest geschikt?

Meer weten over deze workshop? Check Brand Genetics

Geinteresseerd in een soortgelijke workshop incompany? Mail hier voor meer info

Onderzoek: merken kunnen helemaal niet betrouwbaar of vriendelijk zijn

Leestijd: < 1 minuut

Je kunt het ze keer op keer vertellen. Maar consumenten denken niet ‘ik houd ervan’ als ze aan McDonalds denken. En geloven niet dat Disneyland vol geluk is. Of dat een luchtvaartmaatschappij vriendelijk is.

Dat ontdekten onderzoekers van de Universiteit van Michigan en Harvard. Ze hebben gemeten hoe verschillende delen van de hersenen actief worden als mensen aan een bepaald aspect van een merk denken. Zoals bijvoorbeeld ‘vriendelijk’.

Het team zag dat andere delen van de hersenen actief waren als respondenten het over vriendelijke mensen had, dan wanneer het over vriendelijke merken ging.

En dat kwam onverwacht. Uitgangspunt in marketingland is immers dat merken persoonlijkheden kunnen hebben.

Maar consumenten blijken menselijke waarden als ‘betrouwbaar’, ‘vrolijke’ en ‘optimistisch’ niet echt aan merken te koppelen. Merken moeten dus erg voorzichtig met dergelijke statements.

Bron