Belgische veiling stiekem met advertenties op eBay

Leestijd: < 1 minuut


Plagen is om aandacht vragen. Dat motto gebruikt Hebbes.be om bekendheid te krijgen. Hebbes is een Belgische concurrent van eBay.

De veilingsite heeft een guerrillacampagne gelanceerd. En wel op de site eBay.

Het idee is simpel: er worden items verkocht op eBay. Maar een van de foto’s zegt steeds: ‘Sorry, already sold on Hebbes.be’.

Natuurlijk haalt eBay die advertenties snel weer weg. Maar de hak is gemaakt. En nieuwe uitingen zijn zo geplaatst. Met een mooi kat-en-muis-spel als gevolg.

Hier in ieder geval een mooi screenshot als bewijs.

Met dank aan Adverblog.

Magazines op producten: een revolutionair medium?

Leestijd: < 1 minuut


De mediamix krijgt er een zusje bij: on-product magazines. Getipt als ‘een medium dat een revolutie kan ontketenen’.

Het idee komt van een Australische student. Je maakt een klein magazine en plakt dit op een fastmover product. En zo distribueer je het magazine via een alternatief, breed winkelkanaal.

Het idee is nu gepatenteerd. Het eerste magazine – iLove magazine – is vorige maand in Australie op een fles water geplakt. Daarna komt er een magazine op Iced Coffee.

Verwacht wordt dat het iLove magazine medio maart (qua oplage) het grootste magazine van het land is. En het bedrijf heeft wereldwijde ambities.

Interessant lijkt de fris_licht redactie of het patent ook in Nederland werkt. Want: hebben we hier niet al tijden geleden kleine stripmagazines op de mini-pakjes appelsap gehad?

Bron

Gulle merken werken

Leestijd: < 1 minuut


Een nieuwe generatie ‘gulle’ merken wint het hart van de consument. Dat stelt het onderzoek van merkconsultant Fitch. Het geeft aan dat 62% van de mensen gedesillusioneerd zijn over traditionele bedrijven.

Merken als Innocent, Apple, Amazon, Orange, Virgin en (het nog wel eens bekritiseerde) Starbucks weten consumenten daar en tegen wel aan zich te binden.

Deze merken vertegenwoordigen volgens Fitch een golf van ‘gulle merken’. Dit zijn merken met positieve attitudes die een hoop moeite doen consumenten bij hun activiteiten te betrekken.

Innocent, de vriendelijke maker van fruitsmoothies, geeft bijvoorbeeld gratis het jaarlijkse Fruitstock festival. Starbucks biedt services als WiFi. En Amazon laat mensen hun mening geven over haar producten.

Het onderzoek geeft verder aan dat 83% van de mensen vinden dat merken opener en transparanter moeten zijn. En dat zij graag een actieve rol spelen in een merkrelatie.

Bron