K-Swiss en Onitsuka Tiger openen tegelijk concept store

Leestijd: 2 minutenSneakermerken K-Swiss en Onitsuka Tiger openden vandaag tegelijkertijd een concept store in het centrum van Amsterdam.

Het primaire doel van de concept stores is niet om veel te verkopen, maar om de merkervaring op subtiele manier onder de aandacht te brengen bij de ‘juiste’ mensen. Zodat die zullen optreden als merkambassadeur.

Retail wordt steeds belangrijker als communicatietool voor merken. Concept stores zijn dan ook geen bedreiging voor reguliere sneakerwinkels, maar ondersteunen die juist als levende reclame. Van Nike town is bijvoorbeeld bekend dat de verkoop van Nike bij omliggende winkels flink werd gestimuleerd.

Concept stores zijn zeker geen nieuw fenomeen.

K-Swiss noemt haar winkel K-S 1 dan ook een ‘post-concept store’ en probeert cultural creatives uit allerlei disciplines aan zich te binden. Zo is het interieur gemaakt door kunststudenten van de Rietveld en zullen er regelmatig activiteiten worden georganiseerd. Eigenlijk een kopie van Fanclub, dat vroeger op dezelfde locatie zat, al mogen we dat misschien niet zeggen.

Onitsuka Tiger gaat minder ver en is bovenal een winkel – maar dan wel eentje die zich focust op diezelfde voorlopers.

Beide winkels hebben tot slot een ‘achterkamer’ die als knooppunt zal fungeren voor perscontacten en modestylisten.

K-S 1: Nieuwezijdsvoorburgwal 262
Onitsuka Tiger: Herengracht 356

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *