Coca-Cola geeft fles een tweede leven

Leestijd: < 1 minuut

Persoonlijk houd ik vooral van brand-utilities die direct de klantreis op een opvallende manier verbeteren. Zeg maar diensten met een ‘WOW-effect’. Anders wordt een brand-utility snel een gimmick of PR-stunt. Leuk bedacht, maar met slechts een korte termijn bruikbaarheid.

Maar, deze case geef ik toch graag de aandacht. Hoewel ik het lastig vind om in te schatten of hij verder gaat dan een sympathieke stunt.

Edoch, de gedachte is te prijzen. En uiteindelijk past deze brand-utility ook bij een fase in de klantreis: de fase na gebruik.

Coca-Cola Vietnam introduceert een nieuwe manier om plastic afval tegen te gaan. Niet door het plastic te recyclen, maar door een fles een tweede leven te geven. Dit gebeurt met 16 verschillende doppen. Iedere dop geeft een fles een andere functie nadat deze leeg is gedronken: van plantenspuit tot – ja-ja – een gewicht voor in de sportschool.

Een project van Ogilvy China.

 

Eén gedachte over “Coca-Cola geeft fles een tweede leven”

  1. Tja, stel je bent een coke liefhebber en drinkt een fles per week. Dan drink je dus zeker 50 flessen per jaar. Ik kan me niet voorstellen dat alle doppen van nut zijn voor jou. En dat je voor elke dop een aparte fles gebruikt. Want je hebt dan wel 16 flessen ergens neer te zetten. Dus stel dat je wel 10 doppen gebruikt. Dan gooi je toch 40 flessen per jaar weg. Van die 10 doppen die je gebruikt vallen er na verloop van tijd vijf af die je toch niet gebruikt. Dan gooi nog eens vijf flessen weg PLUS 5 rood plastic gadgets…
    Als Coca Cola die dingetjes gratis bij een fles geeft is het een milieu schadende marketingstunt. Als er voor betaald moet worden door de consument is het een manier van Coca Cola om extra inkomsten te genereren ten koste van het milieu, imho.

    Ik vind dat je beter je energie kunt steken in de verbetering van recycling en/of de ontwikkeling van verpakkingen die minder het milieu schaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *