De zachte innovaties Van Seth Godin

Leestijd: < 1 minuut

Seth Godin heeft recentelijk een nieuw boek geschreven: Free Prize Inside. In gewoon Nederlands is het motto dat meer blazen met reclame niet veel zin heeft, het wordt exponentieel moeilijker break-even te draaien. Zo is het ook met innovaties. Grote, ‘alles of niets’-innovaties zijn maar moeilijk terug te verdienen.

En dat terwijl innoveren veel makkelijker kan.

Een leuk voorbeeld is een ziekenhuis dat miljoenen investeert in de nieuwste apparatuur, om te kunnen concurreren met andere ziekenhuizen. Het vertelt een patient na aan pijnlijke behandeling nu echt dagelijks een glaasjes bessensap te drinken, dat helpt tegen de pijn. Maar het ziekenhuis verzuimt zelf een glas sap aan de lijdende patient te bieden.

Ofwel, met een innovatie van een euro had het makkelijk een positieve impact kunnen hebben op de ervaring van de patient. En een dergelijke innovatie kan overal vanuit de organisatie komen, in dit geval van de verpleegkundige.

Andere voorbeelden zijn een snoepketen die grote varieteit aan ouderwets snoep verkoopt, snoep dat nergens anders meer te krijgen is. Of een pastafabrikant die dinosaurusmacaroni op de markt bracht. En een maker van portable muziekspelers die het design simpelweg beter maakte (iPod).

De site

Een gratis samenvatting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *