4 tips voor crowdsourcing

Leestijd: < 1 minuut

Fast Company heeft een viertal interessante tips over crowdsourcing.

Focus niet te veel op dat ene gouden idee dat al het gevestigde ter discussie stelt. De waarde van crowdsourcing zit vaak in de patronen die naar boven komen als je naar alle ingezonden ideeën kijkt. Wees dus niet teleurgesteld als de ideeën een stuk minder innovatief zijn dan je had gehoopt. Beschouw het als marktonderzoek en niet alleen als een wedstrijd voor uitvinders.

Het is daarom niet storend als veel ideeën op elkaar lijken. In deze herhaling zitten juist aanwijzingen hoe mensen naar het merk kijken en wat ze wel of niet belangrijk vinden.

Het verschil tussen de boormachine en het gat in de muur is van belang. Het gaat niet altijd om de oplossingen waarmee mensen komen. Probeer te begrijpen op welk achterliggend probleem ze proberen in te spelen. Hun idee voor de boormachine hoeft niet te deugen om het probleem van het gat in de muur serieus te nemen.

Bij het interpreteren van de verbanden moet rekening worden gehouden dat mensen die meedoen aan dit soort projecten, meestal geen reguliere klanten zijn. Het zijn waarschijnlijk consumenten met een hogere betrokkenheid. Merkfans zullen in de regel anders naar het merk kijken dan ‘normale mensen’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *