Nieuw en leuk: Brikki, crowdsourcing voor kinderen

Leestijd: 2 minuten

Het is als een grapje begonnen. Ik heb een neefje van bijna 4 en tekende een leeuwtje voor hem. Het leek mij leuk als hij bedacht wat het leeuwtje ging doen.

Een week of acht later heeft Brikki al 66 avontuurtjes beleefd op Hyves en Facebook. Verhaaltjes die zijn bedacht door kinderen.

Via de Doe Het Zelf-module hebben kinderen – en volwassenen 😉 – hun eigen Brikki’s gemaakt. En afgelopen vrijdag heeft Groep 1/2 van basisschool Panta-Rhei in Beverwijk een hele ochtend Brikki’s verzonnen.

Brikki heeft zelfs sinds kort een Engelse site en Ouders Online schreef over Brikki: “Een pareltje! Ben je uitgekeken op Nijntje en Musti, kijk dan eens naar Brikki en laat je kind zelf een verhaaltje bedenken.” Mediasmarties geeft Brikki 4½ ster (van 5).

Natuurlijk is het allemaal nog een goed bedoeld hobbyproject dat in de kinderschoenen staat, maar ik word er bijzonder blij van. Brikki is als verliefdheid. Het voelde vanaf het begin goed en iedere nieuwe dag wordt alleen maar leuker. Want creatieve sessies met vijfjarigen zijn zoveel leuker dan met grote mensen ;).

Brikki voelt ook als Frislicht-waardig. Want zoals Norbert Mirani op Science of the Time al schreef: er gebeurt veel op het gebied van crowdsourcing, maar er zijn nog weinig crowdsourcing voor kinderen-initiatieven. Dit terwijl kinderen het heel leuk vinden om hun eigen verhaaltjes te verzinnen.

Dus ik ga blij door met Brikki. Alle hulp om Brikki een stapje verder te brengen, is zeer welkom. Of het nu gaat om goede technische snufjes, mooie ideeën of kritische feedback, ik verneem het graag. Want Brikki staat open voor ideeën van iedereen.

Met een blije groet van Brikki!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *