Briljante brand-utility van Tesco!

Leestijd: < 1 minuut

Gisteren was ik op uitnodiging van Bloei en New Genes op de Walking Drink 11, een bijzonder inspirerende middag met inspirerende mensen en inspirerende verhalen.

Eén van de cases die ik tegenkwam was deze, hij werd gepresenteerd door Rob Adams. Ik werd er bijzonder enthousiast van.

Want, zoals recentelijk beschreven, een brand-utility valt idealiter èn op èn zorgt voor conversie. Dit is dus reclame die bijzonder dicht op de kernpropositie zit.

Tesco is met het warenhuis Home Plus actief in Zuid-Korea. Home Plus is nummer 2 en stelde zich de vraag hoe het nummer 1 kan worden zonder meer winkels te bouwen.

Online winkelen ligt dan voor de hand. Zeker omdat Zuid-Koreanen de hardst werkende mensen op aarde zijn.

Maar online winkelen vraagt om een significante gewoonteverandering, waardoor gemak niet altijd gemakkelijk succesvol te maken is: een gewoonte verander je niet zomaar.

Home Plus vertaalde de gewoontes van offline winkelen echter op een originele wijze naar hun online propositie: het plaatste grote afbeeldingen op metrostations, deze toonden de producten precies zoals je ze in de supermarkt ziet. Bij ieder product staat een QR-code. Deze scan je met je mobiel en ‘s avonds staan de boodschappen voor je deur.

Makkelijk, opvallend en verkopend. Ik vind ‘m briljant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *