Interessant: B2B brand-utility die het productieproces verbetert

Leestijd: < 1 minuut

Hoera, een voorbeeld dat toont dat brand-utilities er niet alleen zijn voor hippe lifestylemerken, dat ze verder gaan dan marketingpromoties en dat er ook interessante B2B-toepassingen zijn.

Want schoonmaakbedrijf Hago Next gebruikt smartphones om het productieproces te verbeteren. Schoonmakers kunnen met hun mobiel inchecken op een locatie, de voorraad beheren en calamiteiten doorgeven. Ook kunnen ze hun voortgang bijhouden door in iedere ruimte een QR-code te scannen.

Zo krijgt de medewerker meer controle, omdat deze direct op locatie zaken kan regelen. Het bedrijf ziet precies wie waar aan het werk is en met welk rendement dit gebeurt. En de klant krijgt een exacte urenspecificatie van het geleverde werk.

De case past daarmee mooi in de lijn van het artikel van gisteren: een dienst die niet alleen aan de verwachting voldoet (het domein van klantenservice), maar ook de verwachting verbreedt (het domein van business-development). Hij doet ook denken aan de brand-utility van autoverzekeraar Nationwide, van een tijdje geleden. Nationwide gebruikt smartphones om het gedoe bij een schadegeval te verminderen.

Meer informatie vind je op de site van Somehow, de ontwikkelaars van het concept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *