De inspirerende briefing van Crispin Porter + Bogusky

Leestijd: < 1 minuut

Crispin Porter + Bogusky is een bureau met inspirerende cases. Die zijn het resultaat van een inspirerende werkwijze. En daaraan ligt een inspirerend format voor briefings ten grondslag.

Wat ik vooral interessant vind, is de benadering om bewust spanning op te zoeken. Dit staat haaks op de insteek van meeste merken, om voor een zo groot mogelijke groep aardig te zijn. Een project als Whopper Virgins is hier een goed voorbeeld van.

AT A GLANCE
What is the most relevant and differentiating idea that will surprise consumers or challenge their current thinking of the brand?

TENSION
What is the psychological, social or cultural tension associated with this idea? What makes our target tense about the idea?

QUESTION
What is the question we need to answer to complete this assignment?

TALK VALUE
What about the brand could help us start a dialogue between the brand and our consumers, among our target and/or within pop culture?

Bron: Dan Pankraz Vs. Youth. Met dank aan Koert Bakker.

4 gedachten aan “De inspirerende briefing van Crispin Porter + Bogusky”

 1. Hi Ingmar,

  Wat ik veel spannender vind is; De creative director / Strategy Director bepalen wat het "idee" is. Met andere woorden de creatieven die uiteindelijk op de briefing werken worden gedwongen om maar één richting op te gaan.

 2. JA! Daar ben ik ZO voor! Ik ben erg tegen de gewoonte om maar zoveel mogelijk richtingen te presenteren.

  Je bent expert, dus maakt een keuze wat het beste is en presenteert dit aan je klant. Daarmee schep je duidelijkheid in plaats van verwarring.

  Heb je hier meer info over? Mooie een blogpost ofzo?

 3. Geen mooie blogpost.

  Wel momenteel onderdeel van een Internationale pool van Strategen/ Planners om de brief en de briefing verder te onderzoeken.

  Ook de CP+B briefing is daar een voorbeeld. Er zitten ook weer veel mitsen en maren aan de CP+B brief.

  Anyway, als je meer wilt weten. Let me know! (Chris@bsur.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *