Boek: Verlichting in Business

Leestijd: 2 minuten

Het is Goede Vrijdag en het Paasweekend staat voor de deur. Even een moment uit de sleur. Even een moment voor bezinning.

Dus een goed moment voor een beschouwelijke visie op marketing en ondernemen. Verlichting in Business is een nieuw boek van Kees Klomp en Cor Hospes. Het richt zich op de ‘duurzame welzijnseconomie’ en stelt dat persoonlijk geluk, zakelijk succes en maatschappelijke voorspoed een logische combinatie zijn.

“Je ziet momenteel wereldwijd 8 consumententrends die worden losgemaakt door de Cultureel Creatieven. Alleen al in ons land telt die groeiende groep zo’n 2,5 miljoen mensen in de leeftijd tussen de 25 en 45 jaar. Ze komen uit verschillende sociale klassen, hebben een verschillend opleidingsniveau, maar delen dezelfde normen en waarden op het gebied van ethiek, fair trade en duurzaamheid”, zegt Cor Hospes.

Deze 8 trends – small, spirit, sustainable, serve, sincere, soft, slow en safe – stemmen volgens de schrijvers overeen met 8 Boeddhistische beginselen. En toch is er een crisis: het ‘economisch lijden’.

Kees Klomp: “Die crisis is ontstaan doordat we welvaart en welzijn, genot en geluk, door elkaar zijn gaan halen. En dat blijven we doen, waardoor we in dat lijden blijven hangen. Om daaruit te ontsnappen is een economisch-maatschappelijke systeemverandering nodig. En daarbij dient datzelfde Boeddhisme als leidraad. Want dat is immers de essentie van het Boeddhisme: het lijden van mensen te beëindigen en hen te brengen naar geluk.”

Zo, genoeg denkvoer voor de komende dagen. En nu paaseieren verstoppen.

Meer info over het boek vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *