IKEA voedt de armen en past op de kinderen

Leestijd: < 1 minuut


IKEA lokt consumenten naar binnen met huiselijk taferelen en goedkope warme maaltijden. Steeds meer mensen bezoeken de winkel voor het laatste. In Duitsland staat het op de elfde plaats van goedverdienende restaurants.

Daar gaan duizenden mensen dagelijks ontbijten bij IKEA. Voor anderhalve euro krijg je twee broodjes zalm. En zoveel koffie als je wilt.

In het Duitse Cologne en Bielefeld zijn er zelfs speciale ontbijtclubs en verjaardagsfeesten.

IKEA wordt daarmee een buurthuis voor gepensioneerden, jonge moeders, mensen met lage inkomens en werklozen. Want voor minderbedeelden is het aantrekkelijker de IKEA te bezoeken dan het Leger Des Heils. En voor arme gezinnen is het een alternatief voor uiteten in een restaurant.

Extra truc van deze groep: vul het klachtenformulier in met iets onvriendelijks en je krijgt een coupon voor een gratis ontbijt.

IKEA is ook een leuke oppas. Dagelijks worden er rond de 150 kinderen in de Hamburgse IKEA afgeleverd. Oorspronkelijk een attente oppaservice voor ouders die rustig door de winkel willen lopen. Inmiddels een goedkoop alternatief voor de babysitter als moeder even wil tennissen.

En natuurlijk worden ook de gratis luiers van IKEA gretig meegenomen. Net als het gratis babyvoedsel.

Bron: Der Spiegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *