Top 5 Gametrends voor 2006

Leestijd: 2 minuten


De kerstverkoop van videogames in de VS viel tegen. Analisten hadden het voorspeld. Maar spelers als Electronic Arts en Activision werden er toch door verrast. De verkoop lag 20% lager. Maar er komt een hoop aan in 2006.

Het jaar van Sony
Sony’s PlayStation 3 komt volgend jaar uit. Het bedrijf heeft zwakke financiele resultaten en tegenvallende verkopen. Maar zo’n 50 % van de gamers, die een nieuwe generatie gameconsole willen kopen, wacht op de PS 3. In tegenstelling tot Microsoft, zal Sony wel in staat zijn aan de vraag te voldoen.

Mobile games worden volwassen
De markt voor mobile games had haar eerste grote acquisities in 2005. Electronic Arts kocht Jamdat Mobile. In 2006 komen er meer grote bedrijven die hun eigen mobiele game divisie willen bezitten. Denk ook aan bedrijven als Yahoo en Google.

Onafhankelijke ontwikkelaars
De consolemarkt kent al flink wat turbulentie met vechtende spelers als Sony, Nintendo en Microsoft. Maar verwacht nog meer strijd. De vergelijking wordt gemaakt met Hollywood. Grote bedragen gaan in een paar hitfilms. Deze moeten de producenten het jaar doordragen. Een riskant businessmodel.

Maar toetreders als BioWare and Pandemic vinden niches waar minder geld nodig is. Gamers worden moe van de grote sequels en staan open voor innovatieve, kleinschaligere concepten.

Diverse consolemakers gaan de kant van de PC op. Want ontwikkelaars van PC games gaan in 2006 goedkopere games maken. En maken daarmee hogere marges.

China’s online games
Chinese online games vormden in 2005 een grote markt. Momenteel is die goed voor $580 miljoen. De Chinese World of Warcraft community telt 1.5 miljoen Chinese spelers. Dit op een totaal van 5 miljoen.

In 2006 gaan veel spelers hun businessmodel aanpassen aan de Chinese markt. Dit wordt het model van de toekomst.

De verantwoordelijkheid van mainstream
De markt voor videogames bereikt begin volgend jaar een grootte van $28 miljard. Het steekt daarmee de platenindustrie naar de troon.

De industrie bereikt de doelgroep 15 tot 35 daarmee uitstekend. Reclamegelden gaan steeds meer die kant op. Maar dan moeten de ontwikkelaars wel hun verantwoordelijkheid nemen. Ze worden scherp in de gaten gehouden door ouders en politici.

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *