MediaTech Trends 2006

Leestijd: 2 minuten


Het was even rustig op het gebied van de trendlijstjes. Maar gelukkig kwamen we er weer een tegen.

Het Amerikaanse Persinstituut voorspelt er een paar op het gebied van mediatechnologie.

Elektronische media-abonnementen
Het abonnementenmodel van de Yahoo Music-service (gedeeltelijk gebaseerd op Microsoft’s Janus Engine) draait lekker. Dit terwijl de online-aankoop van muziek terugloopt. De volgende stap is hier een filmversie van aan te bieden. Netflix gaat hier een leidende rol in spelen, zo wordt voorspeld. Apple kan de pineut worden. Haar technologie werkt niet in combinatie met abonnementen.

Thuismedia
Met content door het huis lopen is niet altijd even makkelijk. Microsoft’s Media Center platform is niet ongelofelijk enthousiast ontvangen. Producten als Sonos kregen meer aandacht. Het bedrijf Digital Deck, van ex-TiVo mensen, wordt echter getipt als belangrijke speler. Het gaat vooral de technologie gebruiken die al in huis aanwezig is.

Persoonlijke media
Gebaseerd op het succes van de Video iPod gaan er meer persoonlijke multimedia producten komen. Varierend van – daar zijn ze weer – eBooks tot nieuwe mixed-media players voor TV, gesprekken, muziek etc. Podcasting gaan verder dan audio.

DRM
DRM staat voor Digital Rights Management. Met Sony’s Rootkit-fiasco vers in het achterhoofd gaat de markt de oorlog aan met bedrijven die te ver gaan in hun strijd tegen piraterij.

Reclame-inkomsten
Met campagnebudgetten van honderden miljoenen dollars van Intel Viiv en Microsoft Vista komen er grote bedragen in ‘Het Systeem’. Zeker met gerelateerde campagnes van PC hardware-fabrikanten en accessoiresmakers. Naar schatting gaat het in totaal om bedragen van $1 tot 2 miljard. Dit gaat voor veel beweging zorgen.

Het artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *