Leestip: Kellogg on Branding

Leestijd: < 1 minuut


De Wall Street Journal en Harris Interactive hebben een lijstje met flink wat aanzien. Het bevat de beste managementopleidingen ter wereld. En in een categorie is er een opleiding die met kop en schouders boven de andere uitsteekt. Dat staat tenminste in The Economist, een magazine dat zelf weer flink boven het koren komt.

Het gaat om de Kellogg School of Management, onderdeel van de Northwestern University in de buurt van Chicago. Vernoemd naar John L. Kellogg, zoon van de oprichter van. Het is werelds beste marketingopleiding.

Dus het boek ‘Kellogg on Branding’ is bij voorbaat al een klassieker. Het bestaat uit een verzameling van essays. Het bespreekt wat bijzondere merken zo speciaal maakt. Cases over bijvoorbeeld BlackBerry, Procter & Gamble, Dell en Virgin. Ook Philip Kotler deed er aan mee.

Het boek besteedt verder aandacht aan de verschuiving van een merknaam van het korte termijn geheugen naar dat van de lange termijn. En aan het branden van services. Ook de dagelijkse praktijk wordt belicht.

Interessant schijnt het gedeelte te zijn van de antropoloog John Sherry. Hij beschrijft een merk als een ‘mental shortcut that discourages rational thought, an infusing with the spirit of the maker.’

Al met al veel lof van The Economist. De enige kritiek is de Amerikaanse focus. Desondanks surft de fris_licht redactie nu naar Amazon.com

Het artikel

Amazon link

Het boek bij de American Book Center

Kellogg School of Management

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *