Street-credible ski’s

Leestijd: < 1 minuut


Een fris_licht-redactielid voorspelde het al vier jaar geleden: skien is niet alleen voor je vader. Skien wordt ‘street-credible’.

En lees de New York Times van gisteren: straatkunst bereikt het skigebied. Grafisch gezien is skien traditioneel niets meer dan een paar simpele zakelijk logo’s. Nu worden de graphics agressiever en meer hip-hop, graffiti en rock.

De nieuwe stijl benadrukt vooral het acrobatische gehalte van het ‘nieuwe skien’. Twin-tips zijn populair. Dit zijn ski’s met een ‘ronding’ aan zowel de voor- als achterkant van een ski. Deze geven skiën een hoger ‘extreme sports’-gehalte. De ski’s komen naar de halfpipe.

“Kids on skis can now do anything a snowboarder could,” zegt een Amerikaans skimagazine. “There’s kind of a cool factor along with the twin tips. It’s the newer, fresher thing.”

De nieuwe vorm van het skien is vooral een reactie tegen snowboards. Die zijn te mainstream en daardoor te soft geworden. Het rebelse is er vanaf nu ieder yup een snowboard in de achterbak heeft liggen.

“Just as snowboarding was a retaliation against mainstream skiing, twin-tip skiing came out of a retaliation to snowboarding,” zegt het skimerk K2. “Now snowboarding has gotten mainstream, and kids are looking for something different.”

Lees het hele artikel

Armada ski’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *