En nu kun je limonade teleporteren!

Leestijd: 2 minuten

Op congressen en academies laat ik zien hoe digitaal marketing fundamenteel verandert. Een goed voorbeeld is het belang van gemak. Of, in mooi Engels, ‘seamless’.

Amazon heeft het ‘seamless’ gemaakt het juiste boek te vinden en te kopen. Eigenlijk heeft iedere merk de uitdaging hetzelfde te doen.

Snel makkelijk

Welke bank maakt bankieren net zo gemakkelijk als het kopen van een boek bij Amazon? Wie doet dat voor elektrisch rijden, groene stroom, verzekeringen of goede doelen? De winnaar heeft een grote kans monopolist te worden, net als Amazon.

Merkbouwen krijgt zo een basale insteek: wie is het snelste het makkelijkste?

Regelmatig vraagt iemand in het publiek dan: wat moet Coca-Cola hiermee? Immers, hoe kun je een ‘seamless’ innovatie of service toevoegen aan een basaal product uit de supermarkt?

Natuurlijk zijn ook hier voorbeelden van. Vaak draaien die om online bestellen en leveren. Zoals Boldking of Hello Fresh. En zelfs brood kan inmiddels online worden gekocht.

Maar zojuist kwam ik dit filmpje tegen op Facebook. Het sprak tot m’n verbeelding. Want nu kun je limonade teleporteren.

Makkelijke limonade

Je drinkt een glas limonade. Dat vind je zo lekker, dat je iemand aan de andere kant van de wereld ook een slokje wilt laten proeven. Dat kan nu, in ieder geval in het laboratorium. Leuk om te fantaseren wat Coca-Cola hiermee kan om haar product makkelijker te maken  :).

Nuancering

Na het flitsende filmpje, is enige nuancering wel gepast. Voor zover ik het principe begrijp, krijgt de drinker aan de andere kant van de wereld een hele eenvoudige representatie te drinken. Het is vooral water, waarbij de kleur van de limonade wordt geïmiteerd met een lampje. De elektroden in het water simuleren vervolgens de zuurtegraad van de limonade. Echte limonade is natuurlijk complexer dan dat.

Maar het is een stapje. En met dergelijke stapjes zijn ook tablet, drones of 3D-printers begonnen.

Via Danny Merk en New Atlas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *