Interessante presentatie: verbeter je marketing met digitale innovaties

Leestijd: < 1 minuut

Helge Tennø heeft een nieuwe presentatie geschreven: ‘Change, tools and ideas to meet the future’. Het verhaal laat zien hoe je marketing kunt verbeteren met nieuwe, digitale technieken. Er komen twee belangrijke thema’s naar boven.

De ene is ‘precisiemarketing’. Met digitale technologie kunnen hele specifieke 1 op 1-relaties worden gecreëerd. Dit betekent bijvoorbeeld dat de prijs voor een product eigenlijk niet meer vast hoeft te staan. Deze zal steeds meer afhangen van de specifieke klant, het specifieke moment en de specifieke situatie.

Het andere thema is de wijze waarop een klantrelatie ontstaat en gekapitaliseerd wordt. Het gaat volgens Tennø niet zozeer om het maken van producten, maar om het oplossen van problemen door middel van interactie. Het product is hier maar een onderdeel van.

Klanten evalueren continue de kwaliteit van deze interactie, waarbij actieve participatie steeds belangrijker wordt. De grote uitdaging is niet zozeer om de klant te begrijpen, maar om te begrijpen welke taak de klant moet verrichten.


Dit betekent dat grenzen verder vervagen en oplossing op allerlei manieren gestalte kan krijgen. Langzaam is hierbij de vijand van goed. Nieuwe ideeën om klanten van dienst te zijn, kunnen snel en goedkoop getest worden. Schiet luchtbellen dus zo efficiënt mogelijk kapot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *