ANWB komt met ‘Super app’

Leestijd: 2 minuten

De ANWB vind ik interessant.

Want het is een serviceverlener in hart en nieren. Het ontwikkelde veel brand-utilities ‘avant la lettre’. Een interessante blauwdruk voor merken die met additionele diensten meer betekenis willen krijgen.

Tegelijkertijd lijkt het bij veel diensten van de ANWB lastig om onderscheidend en actueel te blijven. Er zijn een boel toetreders die met concurrerende initiatieven komen. Het gevaar van verwatering ligt op de loer.

Branchevreemde spelers als Google pareren daarbij makkelijk het schaalvoordeel dat de ANWB altijd als handig antwoord had.

Ofwel, de ANWB heeft een relevante propositie, maar hoe houd je deze actueel in nieuwe, dynamische speelvelden? Voer voor mooi denkwerk.

Vandaag introduceert ANWB een nieuwe app: Onderweg, naar eigen zeggen een ‘Super app’. Interessant is dat de ANWB daarmee een groot deel van haar digitale aanbod onder één paraplu brengt. In potentie is Onderweg dus het Zwitsers zakmes van het verkeer. Een uitgangspunt dat veel ANWB-diensten kan revitaliseren.

De eerste indruk is dat het inderdaad een verbetering is om ‘alles onder één knop’ te hebben. En door samen te werken met organisaties als TomTom, Yellowbrick en 9292OV lijkt de bruikbaarheid van de diensten te zijn vergroot.

Mijn gevoel is wel dat een hoop elementen nog verder ontwikkeld moeten worden om echte ‘killers’ te worden. De grote brug tussen ‘leuk om te hebben’ en ‘cruciaal om te hebben’ is nog niet helemaal geslagen.

Op het moment dat je met schade langs de weg staat, is er veel dat een slimme app voor je kan regelen, zo toonde Nationwide al enkele jaren geleden. Onderweg biedt vooralsnog alleen je GPS-positie, een ‘bel-knop’ en een aantal algemene tips (blijf kalm en breng mensen in veiligheid).

Maar de ANWB geeft ook aan dat de app de komende tijd verder ontwikkeld wordt. Deze versie moet duidelijk als een eerste basis worden beschouwd.

Wordt vervolgd dus… Binnenkort nog superder!

Bron: Mark de Bruin

2 gedachten aan “ANWB komt met ‘Super app’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *