Uitgebreid rapport: IBM sprak met 1.700 CEO’s

Leestijd: 2 minuten

IBM is de laatste dagen flink naar buiten aan het treden.

Het rapport ‘Leading through Connections’ is een interessant voorbeeld. Het bedrijf sprak met 1.700 CEO’s in 64 landen. IBM doet dit elke twee jaar. Het vatte haar bevindingen samen in een uitgebreid rapport.

Het thema was deze keer verbinding door digitale, mobiele en sociale media. Want de CEO’s verwachten dat technologische ontwikkelingen de grootste, externe invloed zijn op hun bedrijf, nog groter dan economische factoren. Dit zorgt voor een grote behoefte om te netwerken.

Een voorbeeld hiervan is een nieuwe strategie om talent te vinden. CEO’s moedigen werknemers aan om open te zijn. Ze hechten een groot belang aan mensen die delen en samenwerken. Succesvolle organisaties blijken de grootste nadruk op openheid te leggen.

Deze openheid zorgt voor een afname in controle. Dit moet gecompenseerd worden door een grotere nadruk op de gezamenlijke missie en waarden binnen een organisatie te leggen.

Meer dan 70% van de CEO’s vindt een inzicht in individueel consumentengedrag het belangrijkst. Hierin wordt het meeste geïnvesteerd, meer dan financiële analyses, concurrentie-analyses of risicomanagement. Meer dan de helft verwacht dat sociale kanalen voor het primaire contact met hun klanten gaan zorgen.

Samenwerking tussen bedrijven onderling wordt steeds belangrijker. Zo kunnen het beste radicale innovaties worden ontwikkeld. Want het is niet meer genoeg om met een beter product of efficiëntere operatie te komen. De CEO’s zijn erop gericht om compleet nieuwe industrieën te vinden of deze zelfs eigenhandig te ontwikkelen.

Op deze pagina staat meer informatie over het onderzoek. Het rapport van 63 pagina’s is daar gratis te verkrijgen.

Dit is een voorbeeld van een gesprek met de CEO van Shell.

Bron: Stefan Kolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *