Mooie brand-utility: Groupon alternatief van American Express

Leestijd: < 1 minuut

Nog een mooie case: innovatie is de beste vorm van marketing. Hier een goed voorbeeld: American Express heeft een variant op Groupon ontwikkeld: Link, Like, Love. Een brand-utility volgens het boekje.

Net als Groupon worden er interessant aanbiedingen gedaan. Maar deze deals zijn speciaal voor AMEX-leden. Op die manier kan AMEX een koppeling maken tussen Facebook en haar creditcards. Dit zorgt ervoor dat ze een aantal dingen beter lijkt te kunnen dan Groupon.

Want doordat de aanbiedingen met een AMEX-kaart worden betaald, is het niet nodig vooraf een coupon te kopen. Er wordt simpelweg een lager bedrag van je rekening afgeschreven. Dus je betaalt alleen als je echt gebruik maakt van een aanbieding. En een deelnemend bedrijf hoeft geen winkelmedewerkers te instrueren hoe een coupon in te wisselen, er kan op dit gebied dus niets fout gaan.

Verder rekent de creditcard rekent geen (!)  commissie op een deal – Groupon rekent 50%. En doordat het bijzonder veel weet van het betaalgedrag van de klant, is het voor een deelnemer beter mogelijk de aanbiedingen te segmenteren. Zo kunnen koopjesjagers makkelijker worden vermeden door alleen mensen te benaderen die eerder soortgelijke aankopen deden.

AMEX creëert met deze marketingdienst een belangrijke USP, zowel voor kopers als verkopers. En het stimuleert direct haar betalingsverkeer. Een mooi voorbeeld van de reikwijdte van de brand-utility als nuttig marketinginstrument. En een illustratie van de gedachte dat een brand-utility direct tot conversie kan bijdragen.

Bron: Techcrunch (hier en hier).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *