Van sociale media naar sociale infrastructuur

Leestijd: < 1 minuut

Bloggen en Twitteren is net als sporten. Als je in het ritme zit, doe je het vaak. Maar als je een tijdje eruit bent, vliegen de weken om zonder dat je wat goeds hebt gedaan.

Schuldbewust kijk ik naar mijn dikke virtuele buik. Het is tijd om wat actiever te worden. Dus bij deze een poging. Uiteraard met een rustig begin, je moet het eerste rondje om de kerk niet overdrijven.

In de introductie van de Sociale Media 24/7-presentatie staat dat de term sociale media wat misleidend is. Het gaat om meer dan media, er ontstaat een nieuwe, sociale infrastructuur.

Grappig is dat sociale media daarmee eenzelfde ontwikkeling lijken door te maken als het internet zelf. Eerst werd het internet vooral als een nieuw medium gezien: sites waren digitale brochures.

Inmiddels is duidelijk dat het internet alles kan: communicatie, service, distributie etc. Elk businessmodel is veranderd door het internet. Woorden en daden zijn geïntegreerd.

Sociale media worden nu nog grotendeels als communicatie-instrument gezien. Maar er zijn al veel interessante cases die tonen hoe serviceverlening of distributie verandert. Groupon is eigenlijk de Amazon van het sociale tijdperk. Een nieuwerwets bedrijf dat een oude industrie ‘ineens’ helemaal overhoop gooit.

Uiteraard gaat dit gepaard met luchtbellen. Maar ook hier geldt: de invloed van vernieuwing wordt op korte termijn overschat, op langere termijn wordt het onderschat.

Zo. En nu even uithijgen op de bank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *