Presentatie: There’s Something About Mobile

Leestijd: < 1 minuut

Boondoggle schreef een presentatie over mobiel. Met enkele leuke onliners en diverse nieuwe cases. Dus de moeite van een kijkje waard.

Met uiteraard de kanttekening dat ik niet eens ben met de indeling van brand-utilites bij entertainment, in plaats van services :).

2 gedachten aan “Presentatie: There’s Something About Mobile”

 1. Hoi Ingmar,

  Bedankt om deze presentatie te delen op je blog.

  Waar ik het onderscheid precies wil leggen is services enerzijds & branded utility of branded entertainment anderzijds. Branded utility in de mobile context is voor mij een app met een zeker nut (utility), die gebouwd / betaald / gesponsored is door een bepaald merk (branded). Een simpel voorbeeld: Zippo heeft een iPhone app dat een branded utility app had kunnen zijn, wanneer je dankzij de vlam op het scherm je iPhone zou kunnen gebruiken als zaklamp.

  Het verschil met mobile services ligt em in het feit dat deze apps een uitbreiding zijn van de manier waarop je zakendoet. In het geval van eBay is dat zeer duidelijk, namelijk vroeger kon je alleen via de site bieden, nu kan je dat altijd en overal dankzij de mobile app.

  Appie zou wat mij betreft een branded utility app zijn wanneer het louter een mobiele versie van je online kookboek was. Maar het doet meer dan dat: opstellen van je boodschappenlijst, koppeling aan je klantenkaart, overzicht van vaakst & laatst gekochte producten, looproute in de winkel, etc…

  De splitsing is uiteraard wat arbitrair, maar maakt volgens mij wel goed het verschil tussen apps die eerder vrijblijvend zijn & grotendeels voor branding purposes worden ingeschakeld, en de echt revolutionaire mobiele apps die inspelen op de nieuwe business realiteit.

  Gr
  Glenn

 2. Ha Glenn,

  En jij dank voor je feedback :).

  Ik snap je punt. Ik denk alleen dat je voor een erg smalle definitie van het fenomeen 'brand utility' kiest.

  Als je kijkt naar de traditionele cases die het fenomeen op de kaart hebben gezet, zoals Nike+, Fiat ecoDrive en Domino's Pizza Tracker, zie je dat het juist initiatieven zijn die een stuk verder gaan dan 'leuke gimmicks'.

  Het zijn innovatieve oplossingen die een nieuw servicecomponent toevoegen en daardoor juist grenzen overschrijden ('meer doen dan dat…')..

  Ik geloof ook dat daar de toekomst van het fenomeen ligt / zou moeten liggen. Zie: http://blog.frislicht.com/2011/06/het-meten-van-aardige-en-verkopende.html.

  Groet!

  Ingmar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *