Interessante brand-utility van biermerk

Leestijd: < 1 minuut

Het interessante van nieuwe domeinen is dat ze nog vrij zijn. En dus kunnen nieuwe spelers nieuwe posities claimen. Een voorbeeld is uiteraard het Internet, waarbij Amazon en Nu.nl grote boekenwinkels en kranten te slim af waren.

Ditzelfde gebeurt nu met brand-utilities. Een vrij klein aantal merken is actief, waardoor de kaarten nog niet geschud zijn. En dus is een hoop mogelijk is. Een leuk voorbeeld is het Australische biermerk Cascade Brewery. Dat heeft een uitgebreide app geĆÆntroduceerd voor bierliefhebbers.

De app helpt je nieuwe bieren te ontdekken. Bieren over de hele wereld worden herkend op basis van de naam of streepjescode. De app geeft aan wat voor bier het is. Dus wat voor smaakbeleving en achtergrond het betreft, maar ook welk gerecht erbij past en welke bieren in dezelfde familie zitten. Veel informatie wordt ondersteund met video’s, waarin experts hierover vertellen. Uiteraard zitten er ook sociale elementen in, zodat je makkelijk gelijkgestemden bierliefhebbers kunt ontmoeten.

Interessant is niet alleen dat Cascade een nuttige, gratis dienst aanbiedt. Of dat de app een instrument is voor 24/7 marktonderzoek. Maar ook dat de brouwer in potentie een nieuwe positie claimt, die over de andere biermerken heen gaat. Het is – een beetje šŸ˜‰ – alsof een restaurant met een Michelin Gids komt.

Hier kun je de app downloaden. En hier vind je een uitgebreide, enthousiaste recensie.

En in het kader van merken en mobiele apps: hier een onderzoek omtrent het succes van branded apps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *