Amazon verbetert de customer-journey met Price Check-app

Leestijd: < 1 minuut

Een goede brand-utility is niet alleen nuttig en opvallend. Het verbetert ook de customer-journey. Anders blijft een utility vaak een aardigheidje. Het wegnemen van een aankoopobstakel maakt van een brand-utility een elementaire activiteit, zowel voor de consument als producten.

Als voorbeeld noemde ik vaak de mobiele app van Amazon. Daarmee kun je in een boekhandel bekijken hoeveel hetzelfde boek bij Amazon kost. Als Amazon het goedkoper aanbiedt, kun je het met one-click-shopping gelijk bestellen. De app verbetert de customer-journey, omdat je niet eerst naar huis hoeft te fietsen om achter de computer de prijs bij Amazon op te zoeken. Fijn voor de consument.

En zo te zien is de producent er ook blij mee. Want vorige week borduurde Amazon hier op voort, het lanceerde een speciale Price Check app. Je houdt de camera van je telefoon voor een barcode en Amazon laat je gelijk zien wat de prijs van het product bij hen is. Dat geldt niet alleen voor boeken, want Amazon verkoopt zo ongeveer van alles, van fietsen tot pakken melk.

Handig voor de kerstinkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *