Nokia en Burton maken brand-utility voor snowboarders

Leestijd: < 1 minuut

Nike+ gebruikt ICT om je meer te laten hardlopen. Nokia en Burton doen nu iets soortgelijks met snowboarden: Nokia Push Burton. Via sensors op je board kun je achteraf op je telefoon precies zien wat je hebt gedaan. Zo kun je van je resultaten leren, net zoals topatleten ieder detail van hun prestatie achteraf kunnen analyseren.

En net als bij Nike+ kun je dit met anderen delen. Zo inspireer je elkaar en leer je van elkaar. Leuk is dat de data gebruikt kan worden voor allerlei grafische toepassingen, zodat je van een sprong bijvoorbeeld een 3D-animatie kunt maken.

Meer info bij Contagious.

Eén gedachte over “Nokia en Burton maken brand-utility voor snowboarders”

  1. Erg leuke utility. Je ziet in meer sporten dit terugkomen, waaronder windsurfen.

    Met een GPS wordt de snelheid van de windsurfer vastgelegd en vervolgens op deze site vergeleken met anderen windsurfers. Alleen is dit geinitieerd door de windsurfers zelf en niet vanuit een merk.

    Shadow Box is een apparaat wat je bewegingen in 3D registreert. Op de website kan je je moves vergelijken met je vrienden. Vergelijkbaar dus met de app van Nokia. Het mooie bij nokia is natuurlijk de integratie met je telefoon (en alle mogelijkheden die een telefoon heeft).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *