Nieuwe presentatie: sociale media zitten in ons DNA

Leestijd: < 1 minuut

Recentelijk heb ik deze presentatie gehouden. Die beschrijft wat sociale media voor marketing betekenen.

Ik heb het bewust in een eenvoudig, beeldend perspectief gezet. Dit om enerzijds aan te geven waarom sociale media niet nieuw zijn en weinig met innovatie te maken hebben. Anderzijds wordt het zo makkelijker te laten zien wat sociale media voor merken – en hun verkoop – kunnen betekenen.

Verder wilde ik weg blijven van de grote statistieken, laatste trends en hippe tools, omdat ik merk dat deze voor de incrowd interessant is en de rest van het publiek vooral verwart. Het wordt snel een informatiewolk die de kern overschaduwd.

En inderdaad, het dorpje van vroeger is weer opgedoken. Want ook in dit geval blijkt het een mooie metafoor om te laten waar het in de kern om gaat. De vraag is niet of je kunt leven zonder Foursquare en of Tweets van je buurman interessant zijn. Het gaat erom welke pad ze stapsgewijs bewandelen. Sociale media zijn eigenlijk de dorpjes van nu. En dorpjes zitten in ons DNA. We zijn van oudsher gewend in kleine groepen te leven, waarin we alles van elkaar weten en alles met elkaar delen. Sociale media geeft hier simpelweg een nieuwe draai aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *