Weer een plaatje over oude en nieuwe marketing

Leestijd: < 1 minuut

Weer een plaatje om de verschuiving van hedendaagse marketing kernachtig weer te geven. Want als je dingen elementair kunt maken, zit er waarschijnlijk een sterke kerngedachte achter.

Plaatje 1. Vroeger werkte een promotionele campagne van buiten naar binnen. Er is een USP, maar die is vrij dun. Daar wordt een hoop bombarie gemaakt. Die trekt mensen naar de propositie. Een hoop verpakking om een klein kadootje.

Plaatje 2. Nu is het de uitdaging om van binnen naar buiten te gaan. Probeer de propositie zoveel mogelijk ‘nut’ te geven. Zodat die zo dik mogelijk wordt. Bijvoorbeeld door deze op allerlei manieren beschikbaar te maken. Of door deze te versterken met aanvullende diensten. Hier een aantal voorbeelden van merken die dit goed doen.

Deze propositie zijn idealiter zo goed, dat ze zichzelf verkopen. De bombarie is dun. Het is vooral een springplank om de eerste horde te nemen. Daarna moet de propositie een eigen, organische groei krijgen. Een mooi kado dat vrijwel geen verpakking nodig heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *