En zo simpel kan een banner (en creativiteit) zijn

Leestijd: < 1 minuut

Het nadeel van out-of-the-box-denken is dat het soms lijkt alsof scherpe ideeën vragen om een onconventioneel gebruik van middelen. Dat betekent dat budget, praktische haalbaarheid en toegankelijkheid voor de gebruiker snel een discussiepunt wordt. Waarmee de reactie van de bedenkers weleens is: maar je wilt toch iets creatiefs?

Dan heb ik het gevoel dat wordt vergeten dat creativiteit niet wordt gestimuleerd door een blanco pagina – als metafoor voor het buiten-de-doos-alles-kan-denken.

Innovatief denken wordt juist geprikkeld doordat er slechts een kleine ruimte in het hoekje van de pagina is. En omdat juist daar iets opvallends moet gebeuren. Ofwel: de illustratie van beperkte middelen en gekoppeld aan een gezonde ambitie.

Deze banner van Pringles vind ik een goede illustratie: een creatieve, prikkelende uiting. Maar uitgevoerd met heel beperkte middelen. Geen gedoe over extra bandbreedte die nodig is. Geen discussie of de consument wel begrijpt dat hij eerst iets moet uitprinten, daarna een plugin moet installeren en vervolgens iets voor een camera moet houden. En geen programmeur die uit India overgevlogen moet worden om weekenden te hacken.

Ofwel, zo’n idee waarvan je denkt: dat had ik best zelf kunnen verzinnen. En dat is een goed teken.

Bekijk de banner hier.

writeSWF(‘http://www.bannerblog.com.au/banners/twitter_cannes.swf’,’100%’,’25’,”);

Bron: Bannerblog. Met dank aan Anton-Jan Thijssen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *