Artikel voor BRIGHT: applaus voor jezelf

Leestijd: < 1 minuut

Voor BRIGHT heb ik dit artikel geschreven.

“APPLAUS VOOR JEZELF

Even een kritisch moment in de spiegel: wie weet wie je bent, wat je doet en waarom dat belangrijk is? En belangrijker, wie weet dat niet? Want het gaat er niet om wie jij kent. Maar wie jou kent. Wie jou begrijpt en interessant vindt. Of dat nu je baas, klant of publiek is. Je kunt wat leren van marketing. Met deze tips kun je jezelf in de markt zetten. Handig om te lezen als die populaire fotograaf eigenlijk minder goed is dan jij. Of als je telkens opdrachten beneden je niveau krijgt. Begin bij jezelf
Vorige week sprak ik met een vriend over zijn grote stap. Hij gaat de toekomst in als zelfstandig marketingadviseur. Enthousiast vertelde hij over de gaten die merken laten liggen. Ze kunnen zichzelf beter en leuker onder de aandacht brengen. Daar had hij prikkelende ideeën voor. Toen ik vroeg ik hoe hij zichzelf bekend ging maken was het voor de eerste keer stil. Daar had hij nog niet over nagedacht. Geen tijd. Te druk met projecten. Het ging redelijk vanzelf. Nu nog. Dat klinkt gek, maar vrijwel iedere journalist, freelancer, vormgever, MKB-er of artiest vergeet erover na te denken. En daarmee zijn er veel kleine Philipsen: van binnen goed maar voor de buitenwereld niet spannend en niet te plaatsen.”
Lees het hele artikel

2 gedachten aan “Artikel voor BRIGHT: applaus voor jezelf”

  1. Personal branding in gewonemensentaal uitgelegd. Vooral die multigetalenteerde loodgieter vond ik een sterk voorbeeld – ik ken in de interactieve branche heel veel mensen die dat (denken te) zijn, maar die dat niet krijgen uitgelegd. Goede column, Ingmar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *