Vijf strategieën voor Twitter

Leestijd: < 1 minuut

In de basis kan een bedrijf vijf dingen met Twitter doen, zo stelt dit artikel.

Geen grote openbaringen. Maar toch, dergelijke simpele lijstjes blijken vaak een kluif om uit te voeren. Daarom toch even aandacht.

1. Promoten.
Dit lijkt het meest op reclame, dus laat ik even voor wat het is.

Naked Pizza is overigens wel een leuk voorbeeld. Het komt weg met Tweets over aanbiedingen door vol voor Twitter te gaan – het promoot de Twitters-site bijvoorbeeld in z’n reclame – en door actief de dialoog aan te gaan met gebruikers.

2. Verkopen.
Ga op zoek naar mensen die Twitteren over een probleem dat ze ervaren en leg ze uit wat jouw product kan betekenen. Vrij arbeidsintensief. Anderzijds zijn er genoeg klagers online, dus loont een middag speuren ongetwijfeld de moeite.

3. Help.
Er zijn veel mensen die ontevreden zijn over kabelmaatschappijen of energieleveranciers en hier over Twitteren. Zoek je ontevreden klanten op en help hen. Hulp aan één kan daarbij hulp aan velen betekenen.

4. Betrek.
Ga via Twitter een inhoudelijk gesprek aan over je product of service. En verwerk de resultaten in je innovatieproject. De enquêtefunctie van Twitter is hierbij een handig hulpmiddel.

5. Open
Maak je interne proces meer transparant door werknemers via Twitter naar buiten te laten treden. Laat zien dat je bedrijf uit mensen bestaat, niet uit systemen.

Bron: Caddell Insight Group

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *