De 5 marketingbeloften van de mobiel

Leestijd: 2 minuten

De mobiel belooft marketingland te veranderen. Want een plek in het dagelijks leven van de consument lijkt makkelijker bereikbaar. Om hem te helpen. Om te volgen wat hij doet. En om aanbiedingen te doen die bij z’n situatie passen.

Hier een vijftal mogelijke toepassingen.

1. Informatie
Consumenten bellen vrienden voordat ze wat kopen. Google Product Search brengt dit een stap verder: op je mobiel kun je waarderingen van producten gelijk in de winkel vergelijken.

2. Locatie
Een van de grootste beloftes is het locatiespecifieke karakter van de mobiel: waar is de dichtstbijzijnde supermarkt? Waar kan ik een fietspomp kopen? En zelfs: in welk schap vind ik de pijnboompitten?

3. Bonnen
Ook kortingsbonnen kunnen een mobiele variant krijgen. Bonnen kunnen via de mail worden gestuurd en vervolgens met de mobiel in de winkel worden gebruikt. En je kunt ze gelijk koppelen aan de loyaltykaart op je telefoon. Ofwel, het gebruik van een bon kan in detail gevolgd worden.

4. Campagne
Een campagne kan een interactief element krijgen, bijvoorbeeld door narrowcasting met de mobiel te combineren: bezoekers kunnen meer informatie downloaden terwijl ze in de rij staan.

5. Brand utility
Je staat in een wijnhandel, kiest een gerecht in je mobiel en je ziet welke wijn hierbij het beste past.

Natuurlijk geldt de traditionele waarschuwing: het kan technisch, maar dat betekent niet dat het werkt.

Het mooie van de mobiel is dat iets alleen werkt als de consument ervoor kiest. Ofwel, aandacht moet je verdienen. En het wordt nog een flinke kluif mensen te motiveren meer informatie over een reclame op te vragen. Of om met digitale kortingsbonnen te komen die niet als spam worden ervaren.

Bron: Mobilni marketing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *