Commercials: de mening van mijn buren

Leestijd: < 1 minuut

Recentelijk werd ik gevraagd door iM om mijn mening te geven over commercials van 2008.

Omdat ik niet de beste stuurlui aan wal wilde spelen, en alleen de mening van de doelgroep er toe doet, heb ik ze aan ‘normale consumenten’ laten zien: mijn buren. Hun duidelijke feedback vind je hieronder.

De mening van mijn buren

Wat zijn de beste en slechtste commercials van de afgelopen 3 maanden? Ik heb 8 van mijn buren bijeen geroepen. Naar eigen zeggen kritische, maar doorsnee consumenten. Ze zagen 18 willekeurige commercials. Hieronder, weer willekeurig, twee filmpjes waarover ze enthousiast waren. En twee die ze heel wat minder vonden. Plus hun tips aan reclamemakers. Alles ongecensureerd.

RWE/Introductie

“Och, die is vreselijk / Snap de link met energie niet / Dacht eerst dat het een schoonmaakmiddel was / Denk dat ze duur zijn, maar mooie vrouwen in dienst hebben”

Pickwick/Fruit Wellness

“Oh, toch niet die theezakjes die aan de bomen hangen / Die mensen hebben het totaal niet begrepen / Ze denken dat hun klanten infantiel zijn / We worden als idioten gezien / Het doet afbreuk aan Pickwick”

IKEA / Opknussen

“Heel tof / Erg mooi gemaakt / Echt de stijl van IKEA / Sterke propositie die ze goed uitleggen / Subtiel, hoe ze die prijzen erin doen”

Stichting Consument & Veiligheid / Belgisch vuurwerk

“JAJAJA / Geniaal gewoon / Fout maar leuk! / De boodschap is duidelijk / (De jongste – 13 – start ‘m nogmaals, en daarna spontaan een aantal varianten via YouTube) / Ook Marokkanen die ik ken konden er om lachen”

Jullie boodschap aan de reclamemakers?

“Jullie denken dat wij dom zijn / Ga normale reclames maken / Maak de samenhang tussen de boodschap en de afzender duidelijk / Stel de boodschap niet zo lang mogelijk uit om leuk te zijn, het gaat over-the-top”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *